Bramborové noky s artyčoky a baby špenátem

Bramborové noky s artyčoky a baby špenátem

Perfektní dekadentní příloha nebo hlavní chod z jedné pánve, které přijdete na chuť! Nezašpiníte hromadu zbytečného nádobí, pokrm máte na talíři za pár minut a přitom se jedná o takovou lahůdku.

Co budete potřebovat

  • 230 g sýra Philadelphia, změkčeného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 500 g gnocchi
  • 400 g konzervovaných artyčoků (balených ve vodě), propláchnutých, scezených a nakrájených
  • 2 šálky čerstvého baby špenátu
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Philadephii nechte chvíli odležet na lince.
  • Artyčoky nakrájejte nahrubo.
  • Přidejte olivový olej do pánve na střední plamen.
  • Vmíchejte Philadephii, dokud se nerozpustí.
  • Přidejte česnek a vařte asi minutu.
  • Přilijte kuřecí vývar a omáčku míchejte, dokud nebude hladká.
  • Přidejte gnocchi a artyčoky.
  • Promíchejte.
  • Přidejte do pánve baby špenát.
  • Zakryjte pánev a nechte 5 minut vařit.
  • Vmíchejte sýr a nechte gnocchi vařit odkryté dalších pár minut, dokud nebudou hotové.
  • Pokrm podle potřeby dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.
Noky se sýrovou omáčkou a špenátem na talíři.
www.saltandlavender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.