Gnocchi s kuřecím masem, sýrem a slaninou

Gnocchi s kuřecím masem, sýrem a slaninou

Bramborové noky, křupavá slanina, jemné kuřecí maso a krémová sýrová omáčka! Už se vám sbíhají sliny? Tak se pojďte podívat na náš recept.

Co budete potřebovat

  • 6 plátků slaniny nakrájených na malé kousky
  • 2 kuřecí prsa nakrájená na kousky velikosti sousta
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 špetka italského koření
  • 500 g nevařených gnocchi
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  • V hluboké pánvi na středně vysokém ohni opečte slaninu, dokud není křupavá (asi 10 minut).
  • Mezitím si připravte maso.
  • Jakmile je slanina hotová, vyjměte ji z pánve a na pánvi nechte asi lžíci tuku.
  • Zbytek tuku vyhoďte nebo uložte pro jiné použití.
  • Přidejte maso do pánve a restujte 2-3 minuty za častého míchání, nebo dokud zvenku nezbělá.
  • Pokud se kuře při pokusu o zamíchání lepí, dejte mu trochu více času, aby se přirozeně uvolnilo.
  • Do pánve přidejte česnek a pořádně promíchejte.
  • Snižte teplotu na střední a poté do pánve přidejte kuřecí vývar, smetanu, italské koření, gnocchi a slaninu.
  • Dobře promíchejte.
  • Zakryjte pánev a vařte 4 minuty.
  • Sundejte pokličku a vařte ještě několik minut, dokud omáčka nezhoustne podle vašich představ, občas promíchejte.
  • Vmíchejte parmazán a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Ihned podávejte.
Bramborové noky s masem, slaninou a sýrem na talíři.
www.saltandlavender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.