Zde jsou naše jednoduché malinové řezy se čtyřmi neuvěřitelnými vrstvami: máslovou křehkou krustou, hutnou malinovou náplní, drobenkou z hnědého cukru a kapkou sladké vanilkové polevy. Vedle malin jsou dalším oblíbeným ovocem i jahody, proto neváhejte a vyzkoušejte řezy s jahodami pro každou příležitost.
Co budeme potřebovat
- 115 g másla (rozpuštěného)
- 50 g krystalového cukru
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
- 125 g polohrubé mouky
Na náplň
- 240 g malinové marmelády
- 12–16 čerstvých malin
Na drobenku
- 45 g ovesných vloček
- 70 g hnědého cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 30 g polohrubé mouky
- 60 g másla (studeného a nakrájeného na kostky)
Na polevu
- 240 g moučkového cukru
- 2–3 polévkové lžíce mléka nebo smetany
- 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C. Dno a strany čtvercového pekáče vyložte pečicím papírem.
- Ve střední misce smíchejte rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vanilku a sůl.
- Přidejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Směs rovnoměrně natlačte do připraveného pekáče.
- Pečte 15 minut.
- Vyjměte krustu z trouby a zapněte troubu na 180 °C.
- Marmeládou potřete krustu a posypte malinami.
- Vločky, hnědý cukr, skořici a mouku promíchejte ve střední míse.
- Přidejte studené máslo a vytvořte drobenku.
- Marmeládu posypte drobenkou a pečte 30–35 minut nebo do zlatohnědé barvy. Malinová náplň by měla na okrajích bublat.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout alespoň 20 minut při pokojové teplotě, poté alespoň 2 hodiny (nebo přes noc) chlaďte v lednici.
- Před podáváním si smíchejte moučkový cukr, 2 lžíce mléka nebo tučné smetany a vanilkový extrakt.
- Polevou ozdobte jednotlivé malinové řezy.