Malinové řezy s tvarohem bez pečení jsou dokonalým letním dezertem nebo pochoutkou pro zvláštní příležitosti. Je svěží a lehce nakyslý s krémovou a jemnou náplní podobnou pěně. Vyzkoušejte i naše řezy z čokolády, které nemají jedinou chybu.
Co budeme potřebovat
- 190 g zlatých oreos
- 45 g másla (rozpuštěného)
Na maliny
- 125 g čerstvých nebo mražených malin
- 25 g krystalového cukru
Na náplň
- 240 g husté smetany
- 120 g moučkového cukru
- 450 g smetanového sýra
- 60 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Postup
- Čtvercovou formu vyložte pečicím papírem.
- Sušenky mixujte, dokud nezískáte jemné drobky.
- Vlijte do sušenek rozpuštěné máslo, aby se sušenky a máslo spojily do hrudkovité drobenky.
- Do připravené formy přidejte drobenku a rovnoměrně ji vtlačte na dno formy. Během přípravy malin dejte pánev do mrazáku.
- Přidejte maliny do malého hrnce na mírnou teplotu spolu s cukrem.
- Vařte asi 5 minut za pravidelného míchání, dokud se maliny nerozpadnou a omáčka lehce nezhoustne.
- Po uvaření stáhněte z plotny a uvařené maliny protlačte přes jemné síto, abyste se zbavili semínek.
- Během přípravy náplně necháme malinovou omáčku vychladit v lednici.
- Do střední mísy nalijte hustou smetanu a vyšlehejte.
- Do velké mísy přidejte smetanový sýr a vyšlehejte do hladka.
- Přidejte jogurt, citron, cukr, sůl a vanilku a znovu prošlehejte.
- Přidejte postupně šlehačku.
- Naberte směs na vychlazenou krustu.
- Vychladlou malinovou omáčku nalijte po celé směsi smetanového sýra a pomocí špejle promíchejte.
- Nepečené malinové řezy zakryjte fólií a nechte v lednici vychladit alespoň 8 hodin.