Mramorová bábovka s glazurou

Mramorová bábovka s glazurou
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Jednoduchá, základní dvoubarevná bábovka. Snadno se vyladí a upraví na požadovanou chuť a sladkost. Pokud jste jejich milovníky, pak musíte vyzkoušet ty, co chutnají jako od babičky!

Co budeme potřebovat

  • 375 g hladké mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 340 g másla pokojové teploty
  • 500 g krupicového cukru
  • 5 velkých vajec
  • 10 ml vanilky
  • 250 ml mléka
  • 30 g kakaového prášku
  • 30 g černého kakaového prášku

Na glazuru

  • 240 g moučkového cukru
  • 50 ml mléka

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů a vymažte formu na bábovku.
  • Ve střední míse prošlehejte mouku s práškem do pečiva.
  • Vyšlehejte máslo a cukr, přibližně 5 minut.
  • Přidávejte vejce jedno po druhém, po každém přidání plně zapracujte. Přidejte vanilku.
  • Snižte rychlost na nízkou. Přidejte moučnou směs, střídavě se 2 porcemi mléka.
  • Míchejte, dokud se nespojí.
  • Těsto rozdělte do 3 misek.
  • Do jedné přidejte 2 lžíce holandského kakaa a do druhé 2 lžíce černého kakaa, třetí nechte světlé.
  • Promíchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Připravte si 3 samostatné cukrářské sáčky a každý naplňte jedním těstem.
  • Těsto střídavě přidávejte do formy na bábovku.
  • Jakmile je dno formy dostatečně zaplněné, střídavě přidávejte zbývající těsto a pomocí kuchyňské špejle ho mramorujte.
  • Pečte 55-60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Vyjměte z trouby a přemístěte pánev na chladicí mřížku na 10-15 minut. Poté bábovku vyndejte a nechte zcela vychladnout.
  • Na glazuru si smíchejte moučkový cukr a mléko ve střední misce.
  • Míchejte, dokud se dobře nespojí. Podle potřeby přidávejte další mléko, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • Polevu nalijeme přes vychladlou bábovku.
Nakrájená bábovka dvou barev na ozdobném stojanu.
Zdroj: brooklynactivemama.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.