Tato mramorovaná bábovka je krásná a chutná! Je to jedna z těch dobrot, která se hodí kdykoli a kdekoli, ale hlavně když budete mít chuť na něco sladkého. Vyzkoušejte i bábovku s ořechy na sedm různých způsobů a chutí.
Co budeme potřebovat
- 180 g másla (změklého)
- 225 g moučkového cukru
- ¾ lžičky mandlového extraktu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 180 g hladké mouky
- 75 g mletých mandlí
- 3 velká vejce
- 2 lžíce mléka
- 3 lžíce kakaového prášku
- 3 lžíce horké vodya
- 100 g hořké čokolády
- 30 g moučkového cukru
Postup
- Troubu rozehřejte na 180 stupňů a formu vymažte máslem.
- Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty.
- Vmíchejte mandlový extrakt.
- Smíchejte prášek do pečiva, mouku a mleté mandle.
- Vyšlehejte vejce a po lžících přidávejte mouku, když je veškerá mouka přidaná, postupně přilévejte mléko.
- Polovinu těsta dejte do samostatné mísy a vmíchejte kakaovou pastu (smíchejte kakaový prášek s vodou).
- Přidejte čokoládu do druhé poloviny těsta.
- Přidávejte střídavě po lžících každé těsto do formy a pomocí lžičky vytvořte mramorovaný efekt.
- Pečte asi 40 minut a poté bábovku vyzkoušejte, zda špejle zapíchnutá do nejhlubší části nevyjde čistá.
- Před vyklopením nechte mramorovou bábovku 10 minut chladnout ve formě.
- Po vychladnutí bábovku poprašte trochou moučkového cukru.