Čoko-mandlová bábovka s mramorováním

Čoko-mandlová bábovka s mramorováním
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Tato mramorovaná bábovka je krásná a chutná! Je to jedna z těch dobrot, která se hodí kdykoli a kdekoli, ale hlavně když budete mít chuť na něco sladkého. Vyzkoušejte i bábovku s ořechy na sedm různých způsobů a chutí.

Co budeme potřebovat

  • 180 g másla (změklého)
  • 225 g moučkového cukru
  • ¾ lžičky mandlového extraktu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 180 g hladké mouky
  • 75 g mletých mandlí
  • 3 velká vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 3 lžíce horké vodya
  • 100 g hořké čokolády
  • 30 g moučkového cukru

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180 stupňů a formu vymažte máslem.
  • Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty.
  • Vmíchejte mandlový extrakt.
  • Smíchejte prášek do pečiva, mouku a mleté mandle.
  • Vyšlehejte vejce a po lžících přidávejte mouku, když je veškerá mouka přidaná, postupně přilévejte mléko.
  • Polovinu těsta dejte do samostatné mísy a vmíchejte kakaovou pastu (smíchejte kakaový prášek s vodou).
  • Přidejte čokoládu do druhé poloviny těsta.
  • Přidávejte střídavě po lžících každé těsto do formy a pomocí lžičky vytvořte mramorovaný efekt.
  • Pečte asi 40 minut a poté bábovku vyzkoušejte, zda špejle zapíchnutá do nejhlubší části nevyjde čistá.
  • Před vyklopením nechte mramorovou bábovku 10 minut chladnout ve formě.
  • Po vychladnutí bábovku poprašte trochou moučkového cukru.
Krásně mramorovaná domácí bábovka s čokoládou a vanilkou.
Zdroj: cravingsjournal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.