Čína z mletého kuřecího masa se zelím a mrkví

Čína z mletého kuřecího masa se zelím a mrkví
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Na tenké plátky nakrájené zelí restované spolu s mletým kuřecím masem a mrkví v chutné čínské omáčce si oblíbíte. Pokrm skvěle poslouží jako rychlá a zdravá večeře, která je navíc neuvěřitelně jednoduchá na přípravu.

Co budete potřebovat

  • 5 stroužků prolisovaného česneku
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • ½ lžičky vloček červeného chilli
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 4 lžíce sójové omáčky plus další podle chuti
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 a 1/2 lžíce javorového sirupu
  • 1 malé zelí o hmotnosti cca 500 – 600 g
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 2 šálky strouhané mrkve
  • 1 malý svazek jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 1/2 šálku čerstvých lístků a jemných stonků koriandru, nakrájených
  • rýže nebo rýžové nudle k servírování

Postup

  • V malé misce smíchejte česnek, zázvor, vločky červeného chilli a hřebíček.
  • V samostatné misce smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, rýžový ocet a javorový sirup.
  • Zelí na tenké proužky.
  • Rozpalte velkou, hlubokou pánev nebo wok na středně vysokém plameni.
  • Přidejte 1 lžíci oleje.
  • Jakmile je olej horký a třpytí se, přidejte mleté maso.
  • Opékejte a během toho maso nalámejte.
  • Vmíchejte zbývající 2 lžíce sójové omáčky.
  • Pokračujte v opékání, dokud není maso zcela propečené a veškerá tekutina, která se nashromáždila v pánvi, se z většiny nevyvaří, asi 5 minut.
  • Přendejte na talíř nebo do misky.
  • Přidejte zbývající 1 lžíci oleje do pánve.
  • Přidejte zelí a mrkev.
  • Restujte 2 minuty za občasného míchání, dokud zelí nezačne vadnout.
  • Přidejte směs ze sójové omáčky a javorového sirupu a směs koření.
  • Pánev zakryjte těsně přiléhající pokličkou a vařte na vysoké teplotě jednu minutu, dokud zelí úplně nezvadne.
  • Odkryjte a vmíchejte jarní cibulku, koriandr a odložené maso.
  • Nechte vařit dalších 30 sekund.
  • Zelí by mělo být křupavé (pokud není, vařte ho o něco déle).
  • Podávejte horké s rýží nebo nudlemi a extra sójovou omáčkou podle chuti.
Zelí restované spolu s mletým kuřecím masem a mrkví v chutné čínské omáčce na talíři s hůlkami.
www.wellplated.com

Na přípravu číny se vám bude hodit asijská hluboká pánvička – wok. Pokud ji ještě nemáte doma, možná využijete naše recenze těch nejlepších pánví wok, ve kterých vám poradíme, jak vybrat tu správnou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.