Rychlá a zdravá večeře, která je hotová za pouhých 25 minut? Přesně takový je tento recept na kousky kuřecího masa restovaného s cibulí a cuketou v rychlé teriyaki omáčce!
Co budete potřebovat
- 500 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže, nakrájených na tenké plátky a poté nakrájených na kousky velikosti sousta
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky jablečného octa
- 2 lžičky krystalového cukru
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého
- 3 stroužky utřeného česneku
- 2 lžíce vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1/4 lžičky vloček červeného chilli
- 2 střední cukety
- 1 velká červená nebo žlutá cibule
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- sezamová semínka volitelně na ozdobu
- nakrájená jarní cibulka na ozdobu
Postup
- Ve velké míse smíchejte kuřecí kousky, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku jablečného octa a 1 lžičku krystalového cukru.
- Dejte stranou, zatímco budete připravovat zbývající ingredience.
- V malé misce smíchejte zbývající 3 lžíce sójové omáčky, zbývající 1 lžičku jablečného octa, zbývající 1 lžičku cukru, zázvor, česnek, vodu, kukuřičný škrob a vločky červeného chilli.
- Dejte stranou.
- Cuketám odkrojte konce.
- Rozřízněte podélně napůl a poté položte ploché, řezné strany na pult.
- Nakrájejte příčně na půlměsíce silné cca 0,5 cm.
- Cibuli nakrájejte nadrobno.
- V široké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středně vysokém plameni.
- Jakmile je olej horký, přidejte maso a marinádu, která z něj zbyla.
- Opékejte, dokud není maso zvenčí zlatavě hnědé a zcela propečené, asi 3 až 4 minuty.
- Vyjměte na talíř.
- Zahřejte zbývající 1 lžíci oleje.
- Přidejte cibuli.
- Restujte, dokud nezměkne a nezačne hnědnout, 4 až 5 minut.
- Omáčku ještě jednou promíchejte a poté ji přidejte do pánve.
- Nechte vařit 30 sekund, poté přidejte nakrájenou cuketu.
- Vařte, dokud cuketa nezačne měknout, ještě asi 3 minuty.
- Sundejte z plotny a poté vmíchejte odložené kuře.
- Podávejte horké, posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou podle chuti.
Máme pro vás i další tradiční recepty na čínu 4x jinak. S masem i bez!