Toto lahodné, krémové čínské kuřecí maso s omáčkou z kokosového mléka a čerstvé limetkové šťávy vás překvapí svou dokonalou chutí! Lepší než kdybyste si zašli do čínské restaurace.
Co budete potřebovat
Na kuřecí maso:
- 2 velká vejce, rozšlehaná
- ½ šálku kukuřičného škrobu
- 500 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže, nakrájených na 2,5 cm kousky
- ¼ šálku kokosového oleje (nebo oleje na vaření dle vašeho výběru)
Na omáčku:
- 1 plechovka kokosového mléka
- ¼ šálku cukru
- 1 lžíce rýžového nebo jablečného octa
- 1 lžička čerstvého zázvoru nebo ½ lžičky mletého zázvoru
- šťáva a kůra z 1 limetky
Postup
- Smíchejte kukuřičný škrob a rozšlehané vejce a míchejte, dokud se kukuřičný škrob úplně nerozpustí.
- Nakrájené kousky kuřecích prsíček přidejte k rozšlehanému kukuřičnému škrobu a promíchejte, aby se ve směsi obalily.
- Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat alespoň 30 minut v lednici.
- Zahřejte kokosový olej ve velké pánvi, hrnci nebo woku na středně vysokém plameni.
- Kuřecí kousky setřeste od přebytečného kukuřičného škrobu a smažte do zlatohněda, poté pokračujte v opékání, dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 75 stupňů Celsia.
- Usmažené kousky maso položte na plech vyložený papírovými utěrkami.
- V případě potřeby smažte kuře po dávkách, aby nedošlo k přeplnění pánve.
- V hrnci smíchejte kokosové mléko, cukr, rýžový ocet, zázvor a limetkovou šťávu.
- Omáčku zahřejte v hrnci na středním plameni.
- Vařte za pravidelného šlehání asi 3–5 minut.
- Do velké mísy přidejte kuřecí maso a zalijte kokosovou omáčkou.
- Přidejte limetkovou kůru a dobře promíchejte.
- Ihned podávejte!
Inspirujte se také našimi dalšími recepty na kuřecí maso s kari omáčkou v 7 variantách! Nejen pro milovníky asijské kuchyně.