Chutný, rychlý a snadný pokrm z kuřecích kousků restovaných na vysokém plameni spolu se žampiony a jarní cibulkou. Vše se pak promíchá s lahodnou čínskou omáčkou. Podávejte se smaženou rýží nebo nudlemi!
Co budete potřebovat
- 500 g kuřecích prsou
- 1 a ½ lžíce jedlé sody
- 2 a ½ šálku nakrájených žampionů
- 1 stroužek česneku
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce oleje
Na omáčku:
- ¾ šálku studeného kuřecího vývaru
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce čínského vína na vaření (Shaoxing)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička ústřicové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- ½ lžičky bílého pepře
- 1 lžička cukru
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky přes vlákna.
- Vložte do misky, posypte jedlou sodou a jemně promíchejte, aby se všechno maso v sodě obalilo.
- Poté přikryjte a nechte 15 minut marinovat.
- Smyjte jedlou sodu a maso několikrát opláchněte.
- Maso osušte kuchyňskou utěrkou a odložte stranou.
- Přidejte všechny ingredience na omáčku do velkého džbánu a dobře promíchejte.
- Ujistěte se, že je vývar studený, aby se kukuřičný škrob neshlukl.
- Nalijte olej do pánve na vysokém plameni.
- Zatímco se olej zahřívá, nakrájejte jarní cibulku na 5 cm dlouhé kousky.
- Přidejte jarní cibulku do oleje a za stálého míchání 1 minutu opékejte.
- Přidejte do pánve kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty.
- Dále přidejte nakrájené žampiony a za stálého míchání opékejte další 2 minuty.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek a za stálého míchání minutu restujte.
- Připravenou omáčku ještě promíchejte a poté ji nalijte do pánve.
- Omáčka rychle zhoustne, takže ji rychle promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Ihned podávejte.