Jemné kuřecí maso a křupavá zelenina v jasně žluté kari omáčce potěší vaše chuťové buňky! Připravte tento pokrm svým hostům a nebudou věřit, že jste ho nepřinesli z luxusního asijského bistra.
Co budete potřebovat
- 340 g kuřecích prs, nakrájených na tenké plátky
- 2 lžíce arašídového oleje (nebo rostlinného oleje)
- 1/2 velké bílé cibule, nakrájené
- 1 cm kus strouhaného zázvoru
- 1 zelená paprika, nakrájená
- 1 mrkev, nakrájená
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžičky ústřicové omáčky
Na marinádu:
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžíce vína Shaoxing (nebo suchého sherry)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Na směs koření:
- 1 a 1/2 lžičky kari koření
- 1 lžička sušené kurkumy
- 1/4 až 1/2 lžičky chilli vloček
Postup
- Smíchejte kuřecí maso, sůl, víno Shaoxing a kukuřičný škrob ve středně velké misce.
- Promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo a dejte stranou.
- Do velké pánve přidejte olej a rozpalte ho na středně vysokém plameni, dokud nebude horký.
- Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 1 minutu.
- Přidejte zázvor, papriku, mrkev a směs koření.
- Restujte a míchejte, dokud zelenina nezačne měknout, asi 2 minuty.
- Zalijte kuřecím vývarem.
- Přidejte cukr, sůl a ústřicovou omáčku.
- Míchejte, aby se vše dobře promíchalo a přiveďte k varu.
- Plamen nastavte na středně nízkou teplotu, aby se vývar pomalu vařil.
- Přidejte marinované kuře.
- Pomocí špachtle oddělte všechny kusy, které jsou slepené.
- Vařte 2 minuty, nebo dokud nejsou kousky kuřete propečené a omáčka mírně nezhoustne.
- Vše přendejte na velký talíř.
- Podávejte horké s rýží jako hlavní jídlo.