Kuřecí čína na kari

Kuřecí čína na kari

Jemné kuřecí maso a křupavá zelenina v jasně žluté kari omáčce potěší vaše chuťové buňky! Připravte tento pokrm svým hostům a nebudou věřit, že jste ho nepřinesli z luxusního asijského bistra.

Co budete potřebovat

  • 340 g kuřecích prs, nakrájených na tenké plátky
  • 2 lžíce arašídového oleje (nebo rostlinného oleje)
  • 1/2 velké bílé cibule, nakrájené
  • 1 cm kus strouhaného zázvoru
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 mrkev, nakrájená
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky ústřicové omáčky

Na marinádu:

  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce vína Shaoxing (nebo suchého sherry)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Na směs koření:

  • 1 a 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička sušené kurkumy
  • 1/4 až 1/2 lžičky chilli vloček

Postup

  • Smíchejte kuřecí maso, sůl, víno Shaoxing a kukuřičný škrob ve středně velké misce.
  • Promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo a dejte stranou.
  • Do velké pánve přidejte olej a rozpalte ho na středně vysokém plameni, dokud nebude horký.
  • Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 1 minutu.
  • Přidejte zázvor, papriku, mrkev a směs koření.
  • Restujte a míchejte, dokud zelenina nezačne měknout, asi 2 minuty.
  • Zalijte kuřecím vývarem.
  • Přidejte cukr, sůl a ústřicovou omáčku.
  • Míchejte, aby se vše dobře promíchalo a přiveďte k varu.
  • Plamen nastavte na středně nízkou teplotu, aby se vývar pomalu vařil.
  • Přidejte marinované kuře.
  • Pomocí špachtle oddělte všechny kusy, které jsou slepené.
  • Vařte 2 minuty, nebo dokud nejsou kousky kuřete propečené a omáčka mírně nezhoustne.
  • Vše přendejte na velký talíř.
  • Podávejte horké s rýží jako hlavní jídlo.
Kuřecí maso a křupavá zelenina v jasně žluté kari omáčce v pánvi.
www.omnivorescookbook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.