Restované kuřecí maso se zeleninou v čínské omáčce

Restované kuřecí maso se zeleninou v čínské omáčce

Vyzkoušejte tyto šťavnaté kousky kuřecích prsou a jemná a křupavá zelenina v chutné omáčce ze sójové omáčky, česneku, medu a srirachy. Zamilujete se!

Co budete potřebovat

  • 500 g mražené nakrájené zeleniny
  • 2 lžíce avokádového oleje
  • 700 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 1 lžíce prolisovaného čerstvého česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru

Na omáčku:

  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce srirachy
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Na ozdobu:

  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička sezamových semínek
  • ¼ šálku jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky

Postup

  • V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, rýžový ocet, med, srirachu a kukuřičný škrob.
  • Dejte stranou.
  • Vložte mraženou zeleninu do velké mísy vhodné do mikrovlnné trouby.
  • Přidejte 2 polévkové lžíce vody, přikryjte a vložte do mikrovlnné trouby po dobu 3 minut.
  • Jemně promíchejte, sceďte a dejte stranou.
  • Zelenina v tuto chvíli nebude úplně rozmražená – to je v pořádku.
  • Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni asi 2 minuty.
  • Přidejte maso a za stálého míchání opékejte ze všech stran asi 5 minut.
  • Přidejte česnek a zázvor a restujte za stálého míchání 1 minutu.
  • Omáčku ještě rychle promíchejte, poté přidejte zeleninu a omáčku do pánve.
  • Vařte za mírného míchání, dokud není maso provařené a omáčka nezhoustne, asi 2 minuty.
  • Odstavte z ohně, pokapejte sezamovým olejem a posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
  • Ihned podávejte.
Kousky kuřecích prsou a jemná a křupavá zelenina v chutné omáčce ze sójové omáčky, česneku, medu a srirachy na talíři s hůlkami.
www.healthyrecipesblogs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.