Kuřecí kousky s pórkem, paprikou a chilli

Kuřecí kousky s pórkem, paprikou a chilli

V tomto pokrmu krásně vynikají autentické čínské chutě, které jsou tak neuvěřitelně návykové! Připravte si ho jednou a sami uvidíte, že to rozhodně nebude naposledy.

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na 2,5 cm široké proužky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce zázvoru nakrájeného na kostičky
  • 1 červená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená na jemné kostičky nebo 1/2 lžičky drcených červených chilli vloček
  • 2 velké pórky, pouze bílé části, nakrájené na 3 mm podélné proužky a poté nakrájené na 5 cm kousky
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na 3 mm široké proužky
  • 1/2 lžíce tmavé sójové omáčky

Na marinádu:

  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky cukru

Postup

  • Ingredience na marinádu smíchejte v misce se 2 lžícemi vody.
  • Přidejte kuřecí kousky a dobře promíchejte.
  • Nechte stranou, dokud je nebudete potřebovat.
  • Ve woku zahřejte na vysokém plameni 1 lžíci oleje.
  • Přidejte polovinu česneku a zázvoru a krátce orestujte, dokud se nerozvoní.
  • Přidejte kuřecí nudličky a opékejte 6–8 minut dozlatova.
  • Vyjměte a dejte stranou.
  • Ve stejném woku rozehřejte zbývající olej.
  • Zbytek česneku a zázvoru orestujte spolu s chilli.
  • Přidejte pórek a červenou papriku.
  • Přilijte 1 polévkovou lžíci vody a za stálého míchání vařte 4–5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Vraťte maso do woku a pokapejte tmavou sójovou omáčkou.
  • Za stálého míchání opékejte, dokud nebude maso propečené.
  • Podávejte s dušenou rýží.
Kuřecí maso se zeleninou a rýí v pánvičce s vedle položenou vidličkou.
www.realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.