V tomto pokrmu krásně vynikají autentické čínské chutě, které jsou tak neuvěřitelně návykové! Připravte si ho jednou a sami uvidíte, že to rozhodně nebude naposledy.
Co budete potřebovat
- 500 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na 2,5 cm široké proužky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce zázvoru nakrájeného na kostičky
- 1 červená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená na jemné kostičky nebo 1/2 lžičky drcených červených chilli vloček
- 2 velké pórky, pouze bílé části, nakrájené na 3 mm podélné proužky a poté nakrájené na 5 cm kousky
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na 3 mm široké proužky
- 1/2 lžíce tmavé sójové omáčky
Na marinádu:
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky kukuřičné mouky
- ¼ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky cukru
Postup
- Ingredience na marinádu smíchejte v misce se 2 lžícemi vody.
- Přidejte kuřecí kousky a dobře promíchejte.
- Nechte stranou, dokud je nebudete potřebovat.
- Ve woku zahřejte na vysokém plameni 1 lžíci oleje.
- Přidejte polovinu česneku a zázvoru a krátce orestujte, dokud se nerozvoní.
- Přidejte kuřecí nudličky a opékejte 6–8 minut dozlatova.
- Vyjměte a dejte stranou.
- Ve stejném woku rozehřejte zbývající olej.
- Zbytek česneku a zázvoru orestujte spolu s chilli.
- Přidejte pórek a červenou papriku.
- Přilijte 1 polévkovou lžíci vody a za stálého míchání vařte 4–5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Vraťte maso do woku a pokapejte tmavou sójovou omáčkou.
- Za stálého míchání opékejte, dokud nebude maso propečené.
- Podávejte s dušenou rýží.