Burgery s BBQ trhaným kuřecím masem a zelným salátem

Burgery s BBQ trhaným kuřecím masem a zelným salátem

Tyto luxusní burgery obsahují pomalu vařené kuřecí maso v lahodné BBQ omáčce a křupavý zelný salát. Připravte si je jako snadnou večeři v pracovním týdnu nebo jako geniální pohoštění pro hosty.

Co budete potřebovat

Na trhané maso:

  • 700 – 800 g kuřecích stehenních řízků
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 1 šálek BBQ omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce vody
  • 4-6 bulek na burgery

Na Coleslaw:

  • 2 šálky pekingského zelí
  • 2 šálky nakrájeného červeného zelí
  • 1 šálek nastrouhané mrkve
  • ⅔ šálku řeckého jogurtu
  • 1 lžička vody
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu

Postup

  • Do pomalého hrnce nalijte ¾ šálku BBQ omáčky, hořčici, jablečný ocet a vodu.
  • Kuřecí maso osolte, opepřete a posypte česnekovým práškem a římským kmínem z obou stran.
  • Vložte maso do pomalého hrnce a pomocí kleští ho otočte ve směsi, aby se obalilo. Pomalý hrnec přikryjte pokličkou a vařte 2–3 hodiny na vysokou teplotu nebo 4–5 hodin na nízkou teplotu.
  • Když maso dosáhne vnitřní teploty 73 stupňů Celsia, přesuňte ho do misky nebo na prkénko a nakrájejte ho pomocí dvou vidliček.
  • Vložte kuře zpět do pomalého hrnce, přidejte zbývající ¼ šálku BBQ omáčky a míchejte, dokud nebude celé maso obaleno.
  • Udržujte teplé, dokud nebudete připraveni k podávání.
  • Zatímco se kuře vaří, připravte si zelný salát.
  • Do mixovací nádoby přidejte řecký jogurt, vodu, jablečný ocet, citronovou šťávu, pepř, sůl, česnekový prášek, hořčici a med.
  • Míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Do samostatné velké mísy dejte pekingské zelí, červené zelí a mrkev a promíchejte.
  • Zeleninu přelijte zálivkou a kleštěmi míchejte, dokud se zelenina v zálivce neobalí.
  • Rozdělte burgerové bulky na poloviny.
  • Do každé bulky dejte kuřecí maso, poté zelný salát a přiklopte.
  • V případě potřeby můžete do burgeru přidat ještě další BBQ omáčku.
  • Ihned podávejte!
Burgery plněné trhaným masem a salátem Coleslaw.
www.theheirloompantry.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.