Tyto luxusní burgery obsahují pomalu vařené kuřecí maso v lahodné BBQ omáčce a křupavý zelný salát. Připravte si je jako snadnou večeři v pracovním týdnu nebo jako geniální pohoštění pro hosty.
Co budete potřebovat
Na trhané maso:
- 700 – 800 g kuřecích stehenních řízků
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 šálek BBQ omáčky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce vody
- 4-6 bulek na burgery
Na Coleslaw:
- 2 šálky pekingského zelí
- 2 šálky nakrájeného červeného zelí
- 1 šálek nastrouhané mrkve
- ⅔ šálku řeckého jogurtu
- 1 lžička vody
- 1 lžička jablečného octa
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
Postup
- Do pomalého hrnce nalijte ¾ šálku BBQ omáčky, hořčici, jablečný ocet a vodu.
- Kuřecí maso osolte, opepřete a posypte česnekovým práškem a římským kmínem z obou stran.
- Vložte maso do pomalého hrnce a pomocí kleští ho otočte ve směsi, aby se obalilo. Pomalý hrnec přikryjte pokličkou a vařte 2–3 hodiny na vysokou teplotu nebo 4–5 hodin na nízkou teplotu.
- Když maso dosáhne vnitřní teploty 73 stupňů Celsia, přesuňte ho do misky nebo na prkénko a nakrájejte ho pomocí dvou vidliček.
- Vložte kuře zpět do pomalého hrnce, přidejte zbývající ¼ šálku BBQ omáčky a míchejte, dokud nebude celé maso obaleno.
- Udržujte teplé, dokud nebudete připraveni k podávání.
- Zatímco se kuře vaří, připravte si zelný salát.
- Do mixovací nádoby přidejte řecký jogurt, vodu, jablečný ocet, citronovou šťávu, pepř, sůl, česnekový prášek, hořčici a med.
- Míchejte, dokud se vše nespojí.
- Do samostatné velké mísy dejte pekingské zelí, červené zelí a mrkev a promíchejte.
- Zeleninu přelijte zálivkou a kleštěmi míchejte, dokud se zelenina v zálivce neobalí.
- Rozdělte burgerové bulky na poloviny.
- Do každé bulky dejte kuřecí maso, poté zelný salát a přiklopte.
- V případě potřeby můžete do burgeru přidat ještě další BBQ omáčku.
- Ihned podávejte!