K přípravě tohoto receptu nepotřebujete žádné speciální vybavení ani ingredience. Lahodně ochucené a šťavnaté trhané kuřecí maso se skvěle hodí do tortill nebo jako součást tacos a zvládne ho připravit i úplný začátečník.
Co budete potřebovat
- 700 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí
- 2 lžičky rostlinného oleje
- ½ žluté cibule, nasekané
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička chilli prášku
- 1 lžička soli
- 130 gramů salsy
Postup
- Vložte mase do hrnce a zalijte ho vodou.
- Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a vařte 10–12 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74°C.
- Přendejte maso na prkénko nebo talíř a natrhejte ho 2 vidličkami.
- Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli, dokud nebude měkká a průsvitná (3 minuty).
- Přidejte česnek a restujte 30 sekund.
- Přidejte římský kmín, chilli prášek a sůl.
- Restujte ještě 1 minutu.
- Nakonec přidejte salsu a už jen promíchejte (v případě potřeby podlijte troškou vody) a nechte prohřát.
- Přidejte maso a promíchejte s omáčkou.
- Vařte 2-3 minuty.
- Podávejte v ohřátých tortilách nebo v tacos s oblíbenými toppingy.