Trhané kuřecí maso do tacos

Trhané kuřecí maso do tacos
Příprava: 5 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

K přípravě tohoto receptu nepotřebujete žádné speciální vybavení ani ingredience. Lahodně ochucené a šťavnaté trhané kuřecí maso se skvěle hodí do tortill nebo jako součást tacos a zvládne ho připravit i úplný začátečník.

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • ½ žluté cibule, nasekané
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžička soli
  • 130 gramů salsy

Postup

  • Vložte mase do hrnce a zalijte ho vodou.
  • Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a vařte 10–12 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74°C.
  • Přendejte maso na prkénko nebo talíř a natrhejte ho 2 vidličkami.
  • Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli, dokud nebude měkká a průsvitná (3 minuty).
  • Přidejte česnek a restujte 30 sekund.
  • Přidejte římský kmín, chilli prášek a sůl.
  • Restujte ještě 1 minutu.
  • Nakonec přidejte salsu a už jen promíchejte (v případě potřeby podlijte troškou vody) a nechte prohřát.
  • Přidejte maso a promíchejte s omáčkou.
  • Vařte 2-3 minuty.
  • Podávejte v ohřátých tortilách nebo v tacos s oblíbenými toppingy.
Tacos plněné trhaným masem a ozdobené zakysanou smetanou.
www.littlesunnykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.