Pomalu pečené kuřecí v rajčatové omáčce

Pomalu pečené kuřecí v rajčatové omáčce

Toto kuřecí maso pomalu pečené s rajčatovou omáčkou s přídavkem kouřové BBQ omáčky se vám bude takřka rozpouštět v ústech! Servírujte ho spolu s čerstvým koriandrem, limetkou, kukuřicí, červenou cibulí a rýží a získáte tak jídlo, které je tak lahodné, že ho nebudete chtít přestat jíst.

Co budete potřebovat

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 x 400g plechovka drcených rajčat
  • 1/2 šálku kouřové barbecue omáčky
  • čerstvé listy koriandru, grilovaná kukuřice, na tenké plátky nakrájená červená cibule, měsíčky limetky a rýže, k podávání

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Zahřejte olej v těžké pánvi vhodné do trouby na středním ohni.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte za častého míchání 4–5 minut, dokud nezměknou.
  • Vmíchejte rajčatový protlak a barbecue omáčku a vařte 1 minutu.
  • Přidejte drcená rajčata.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Přiveďte k varu a poté vařte bez pokličky 20 minut nebo do zhoustnutí.
  • Vložte maso do velkého pekáče.
  • Přelijte rajčatovou směsí a promíchejte.
  • Přikryjte a pečte 1 hodinu nebo dokud kuře nezměkne.
  • Vyjměte z trouby a přeneste maso na prkénko.
  • Pomocí 2 vidliček kuřecí maso natrhejte.
  • Nakrájené maso promíchejte s rajčatovou omáčkou.
  • Posypte koriandrem a podávejte s kukuřicí, červenou cibulí, měsíčky limetky a rýží.
Maso pomalu pečené s rajčatovou omáčkou s přídavkem kouřové BBQ omáčky servírované na talíři s dvěma vidličkami, ozdobené koriandrem a červenou cibulí.
www.myfoodbook.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.