Kuřecí kari s mangem

Kuřecí kari s mangem

Kombinace kuřecího masa a manga je naprosto luxusní! Připravte si lahodnou nasládlou omáčku z kokosového mléka, žlutého kari a manga s kuřecími kousky a rýží a sami budete překvapeni, jak skvělý tento pokrm je.

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 1/2 červené papriky, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce žlutého kari
  • 1/2 lžičky drceného římského kmínu
  • 2 manga, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce jablečného nebo bílého octa
  • 400 ml kokosového mléka z konzervy
  • 600 g kuřecích stehen nebo prsou bez kosti a kůže, nakrájených na 2,5 cm kousky
  • 1/3 šálku zlatých rozinek (volitelně)
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • vařená rýže, k podávání

Postup

  • Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
  • Přidejte cibuli a papriku a za občasného míchání restujte do změknutí asi 5 minut.
  • Přidejte česnek a zázvor a restujte další minutu.
  • Přidejte kari a římský kmín a restujte ještě několik minut.
  • Koření část oleje absorbuje, takže pokud se vám něco začne příliš lepit na dno pánve, přidejte do pánve ještě trochu oleje.
  • Do pánve dále přidejte ocet, kokosové mléko a jedno ze dvou nakrájených mang.
  • Zvyšte teplotu a přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a vařte na mírném plameni asi 15 minut, občas promíchejte.
  • Odstraňte pánev ze sporáku.
  • Naberte omáčku do mixéru.
  • Omáčku rozmixujte na hladkou kaši.
  • Vraťte omáčku do pánve.
  • Přidejte maso a rozinky (pokud používáte) do pánve a vraťte na mírný plamen.
  • Zakryjte pánev a nechte vařit 8 až 10 minut.
  • Rozřízněte největší kus masa a zkontrolujte, zda je již hotový.
  • Přidejte zbývající nakrájené mango a vařte při velmi nízké teplotě další minutu nebo dvě, odkryté.
  • Pokud je pokrm příliš sladký, přidejte ještě trochu octa.
  • Pokud není dost sladký, můžete přidat špetku cukru.
  • Podle chuti osolte a opepřete.
  • Podávejte s rýží a podle potřeby ozdobte koriandrem.
Omáčka z kokosového mléka, žlutého kari a manga s kuřecími kousky, podávaná s rýží na talíři.
www.simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.