Smažené rýžové nudle s kuřecím masem, klíčky a jarní cibulkou

Smažené rýžové nudle s kuřecím masem, klíčky a jarní cibulkou

Tento neuvěřitelně rychlý a snadný recept na tenké rýžové nudle restované spolu s kuřecím masem, fazolovými klíčky a jarní cibulkou si zamilujete! Navíc ho zvládnete připravit takřka kdykoli.

Co budete potřebovat

  • 230 g rýžových nudlí vermicelli
  • 1 hrst čerstvých fazolových klíčků
  • 230 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na malé kousky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekaného
  • 3 stonky jarní cibulky nakrájené na délku 5 cm

Na omáčku:

  • 4 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce sladké sójové omáčky
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžíce cukru
  • 3 špetky mletého bílého pepře

Postup

  • Namočte rýžové nudle do teplé vody na 30 minut nebo dokud nezměknou.
  • Sceďte je v cedníku.
  • Fazolové klíčky propláchněte vodou a nechte okapat.
  • Kuřecí maso lehce potřete kukuřičným škrobem, tím kuře zjemníte.
  • Smíchejte všechny ingredience na omáčku v malé misce.
  • Dejte stranou.
  • Rozehřejte wok nebo velkou pánev na vysokém plameni.
  • Přidejte olej.
  • Když je olej rozehřátý, přidejte nasekaný česnek.
  • Za stálého míchání restujte, dokud se nerozvoní.
  • Přidejte maso a za stálého míchání ho opékejte, dokud na povrchu nezbělá.
  • Přidejte rýžové nudle a omáčku.
  • Rýžové nudle průběžně míchejte, aby se dobře spojily s omáčkou.
  • Za stálého míchání smažte 2 – 3 minuty nebo dokud nudle nezměknou.
  • Přidejte fazolové klíčky a jarní cibulku.
  • Za stálého míchání smažte další minutu nebo dokud nejsou fazolové klíčky uvařené.
  • Ihned podávejte.
Tenké rýžové nudle s kuřecím masem, fazolovými klíčky a jarní cibulkou servírované v misce s vedle položenými hůlkami.
www.rasamalaysia.com

Vyzkoušejte i naše další tradiční recepty na čínské nudle ať už s masem nebo bez. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.