Červené kari s kuřecím masem a cukrovým hráškem

Červené kari s kuřecím masem a cukrovým hráškem

Užijte si toto svěží a lehké červené kari s kokosovým mlékem, křupavým cukrovým hráškem, kuřecím masem, rýžovými nudlemi, čerstvou limetkou, koriandrem a mungo klíčky. Ideální letní pokrm!

Co budete potřebovat

  • 600 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na kostičky
  • 400 ml kokosového mléka z konzervy
  • 1 a ½ lžíce červené kari pasty
  • 2 stonky citronové trávy, nakrájené na 5 cm kousky
  • 1 a ½ lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limetky
  • 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 velká mrkev, oloupaná a nastrouhaná
  • 1 a ½ šálku cukrového hrášku
  • 170 g vlasových rýžových nudlí
  • 55 mungo klíčků na ozdobu
  • celé lístky koriandru na ozdobu
  • 2 jarní cibulky, nakrájené, na ozdobu

Postup

  • Do velkého hrnce přidejte kokosové mléko.
  • Vmíchejte kari pastu.
  • Po promíchání přidejte citronovou trávu, rybí omáčku, zázvor, limetkovou šťávu a kůru a kuřecí vývar.
  • Přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryté vařte ~ 15 minut.
  • Ochutnejte omáčku a přidejte více kari pasty, pokud ji chcete pikantnější, a podle chuti dosolte.
  • Přidejte na kostičky nakrájená kuřecí prsa a vařte ~ 3-4 minuty.
  • Odstraňte citronovou trávu a přidejte cukrový hrášek a nastrouhanou mrkev.
  • Vypněte sporák, odkryjte, přidejte rýžové nudle a nechte asi 5 minut odstát, nebo dokud nebudou nudle měkké.
  • Vložte nudle (pomocí kleští nebo vidličky) do misek a zalijte omáčkou.
  • Navrch dejte mungo fazole, jarní cibulku a koriandr.
  • Nechte si chutnat!
Červené kari s kokosovým mlékem, křupavým cukrovým hráškem, kuřecím masem, rýžovými nudlemi, čerstvou limetkou, koriandrem a mungo klíčky v miskách s hůlkami.
www.eatsimplefood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.