Užijte si toto svěží a lehké červené kari s kokosovým mlékem, křupavým cukrovým hráškem, kuřecím masem, rýžovými nudlemi, čerstvou limetkou, koriandrem a mungo klíčky. Ideální letní pokrm!
Co budete potřebovat
- 600 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na kostičky
- 400 ml kokosového mléka z konzervy
- 1 a ½ lžíce červené kari pasty
- 2 stonky citronové trávy, nakrájené na 5 cm kousky
- 1 a ½ lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limetky
- 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 velká mrkev, oloupaná a nastrouhaná
- 1 a ½ šálku cukrového hrášku
- 170 g vlasových rýžových nudlí
- 55 mungo klíčků na ozdobu
- celé lístky koriandru na ozdobu
- 2 jarní cibulky, nakrájené, na ozdobu
Postup
- Do velkého hrnce přidejte kokosové mléko.
- Vmíchejte kari pastu.
- Po promíchání přidejte citronovou trávu, rybí omáčku, zázvor, limetkovou šťávu a kůru a kuřecí vývar.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryté vařte ~ 15 minut.
- Ochutnejte omáčku a přidejte více kari pasty, pokud ji chcete pikantnější, a podle chuti dosolte.
- Přidejte na kostičky nakrájená kuřecí prsa a vařte ~ 3-4 minuty.
- Odstraňte citronovou trávu a přidejte cukrový hrášek a nastrouhanou mrkev.
- Vypněte sporák, odkryjte, přidejte rýžové nudle a nechte asi 5 minut odstát, nebo dokud nebudou nudle měkké.
- Vložte nudle (pomocí kleští nebo vidličky) do misek a zalijte omáčkou.
- Navrch dejte mungo fazole, jarní cibulku a koriandr.
- Nechte si chutnat!