Tento chutný pokrm z jedné pánvi je výživný, sytý, zdravý a bezlepkový a navíc je plný úžasných mexických chutí. Skvělý rychlý a snadný oběd či večeře!
Co budete potřebovat
- 1,5 šálku rýže
- 500 g mletého kuřecího masa
- 2-3 stroužky česneku nasekané najemno
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 2 střední rajčata nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- čedar na posypání
- 1 šálek kukuřice
- 3 šálky vody
- 2 lžičky oleje
- sůl
- na ozdobu čerstvá petrželka, klínky limetky a avokádo
Na ochucení:
- 1,5 lžičky uzené papriky
- 1,5 lžičky chipotle chilli prášku
- ½ lžičky sušeného oregana
- 1 lžička drceného římského kmínu
- ½ lžičky černého pepře
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni trochu oleje.
- Přidejte cibuli, česnek a opékejte 2-3 minuty.
- Přidejte mleté kuřecí maso a restujte, dokud nezmizí růžová barva (asi 3-4 minuty).
- Poté přidejte nakrájená rajčata, papriku, kukuřici a rýži.
- Přidejte také všechno koření, vše dobře promíchejte a směs restujte 2-3 minuty.
- Přidejte vodu a přiveďte směs k varu.
- Dochuťte solí, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 15 minut.
- Vypněte oheň, sýr rovnoměrně rozprostřete na uvařenou rýži, přikryjte a nechte dalších 10 minut odležet.
- Ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou, na kostičky nakrájeným avokádem, měsíčky limetky a podávejte teplé.
Pro fanoušky mexických chutí máme i 5 křupavých receptů na nejlepší mexické nachos. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?