Připravte si tuto snadnou sekanou z kuřecího masa, která je křehká, šťavnatá a nabitá zeleninou, což jí dodává spoustu lahodné chuti. Úžasná večeře pro kterýkoli den v týdnu!
Co budete potřebovat
- olej ve spreji
- 5 lžic barbecue omáčky
- 1 lžíce meruňkového džemu
- 1,5 šálku strouhanky
- ¼ šálku mléka
- 1 kg mletého kuřecího masa
- ½ šálku strouhaného parmazánu
- 2 velká vejce
- 1 šálek nastrouhané cukety
- 1 šálek nastrouhané mrkve
- ¾ šálku nasekané žluté cibule
- ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky, plus další podle chuti na ozdobu
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1,5 lžičky česnekového prášku
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky kajenského pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Nastříkejte formu na sekanou o rozměrech 23 x 13 cm olejem ve spreji a vyložte ji pečicím papírem (pečící papír by měl pokrývat dno a dvě nejdelší strany formy, přičemž část pečícího papíru nechte mírně přesahovat nejdelší strany – to usnadňuje vyjmutí sekané po upečení).
- Nastříkejte pečící papír olejem ve spreji a odložte stranou.
- V malé misce prošlehejte 3 lžíce barbecue omáčky s meruňkovým džemem.
- Dejte stranou.
- V jiné malé misce smíchejte strouhanku s mlékem, zamíchejte a poté na pár minut odstavte, aby strouhanka mléko vsákla.
- Ve velké míse smíchejte mleté kuřecí maso se strouhankou namočenou v mléce, zbývajícími 2 lžícemi barbecue omáčky, parmazánem, vejci, cuketou, mrkví, cibulí, petrželkou, worcesterskou omáčkou, česnekovým práškem, solí, černým pepřem, oreganem a kajenským pepřem a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Kuřecí směs přendejte do připravené formy a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy.
- Formou poklepejte na kuchyňský pult asi 5krát nebo 10krát, aby se sekaná přirozeně usadila.
- Pečte 1 hodinu a 15 minut.
- Opatrně vyjměte sekanou z trouby a potřete odloženou směsí barbecue omáčky a džemu.
- Vložte sekanou zpět do trouby a pokračujte v pečení dalších 10 až 15 minut nebo dokud nebude úplně propečená (vnitřní teplota ve středu sekané by měla mít 74 stupňů Celsia.
- Po upečení sekanou opatrně vyjměte z trouby.
- Sekanou nechte 5 minut vychladnout ve formě.
- Poté ji vyjměte z formy a nechte ji vychladnout dalších 5 až 10 minut.
- Ozdobte čerstvou petrželkou (pokud chcete).
- Krájejte, servírujte a prostě si to užijte!
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání?