Kuřecí sekaná se zeleninou a parmazánem

Kuřecí sekaná se zeleninou a parmazánem

Připravte si tuto snadnou sekanou z kuřecího masa, která je křehká, šťavnatá a nabitá zeleninou, což jí dodává spoustu lahodné chuti. Úžasná večeře pro kterýkoli den v týdnu!

Co budete potřebovat

  • olej ve spreji
  • 5 lžic barbecue omáčky
  • 1 lžíce meruňkového džemu
  • 1,5 šálku strouhanky
  • ¼ šálku mléka
  • 1 kg mletého kuřecího masa
  • ½ šálku strouhaného parmazánu
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek nastrouhané cukety
  • 1 šálek nastrouhané mrkve
  • ¾ šálku nasekané žluté cibule
  • ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky, plus další podle chuti na ozdobu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1,5 lžičky česnekového prášku
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky kajenského pepře

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Nastříkejte formu na sekanou o rozměrech 23 x 13 cm olejem ve spreji a vyložte ji pečicím papírem (pečící papír by měl pokrývat dno a dvě nejdelší strany formy, přičemž část pečícího papíru nechte mírně přesahovat nejdelší strany – to usnadňuje vyjmutí sekané po upečení).
  • Nastříkejte pečící papír olejem ve spreji a odložte stranou.
  • V malé misce prošlehejte 3 lžíce barbecue omáčky s meruňkovým džemem.
  • Dejte stranou.
  • V jiné malé misce smíchejte strouhanku s mlékem, zamíchejte a poté na pár minut odstavte, aby strouhanka mléko vsákla.
  • Ve velké míse smíchejte mleté ​​kuřecí maso se strouhankou namočenou v mléce, zbývajícími 2 lžícemi barbecue omáčky, parmazánem, vejci, cuketou, mrkví, cibulí, petrželkou, worcesterskou omáčkou, česnekovým práškem, solí, černým pepřem, oreganem a kajenským pepřem a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Kuřecí směs přendejte do připravené formy a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy.
  • Formou poklepejte na kuchyňský pult asi 5krát nebo 10krát, aby se sekaná přirozeně usadila.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minut.
  • Opatrně vyjměte sekanou z trouby a potřete odloženou směsí barbecue omáčky a džemu.
  • Vložte sekanou zpět do trouby a pokračujte v pečení dalších 10 až 15 minut nebo dokud nebude úplně propečená (vnitřní teplota ve středu sekané by měla mít 74 stupňů Celsia.
  • Po upečení sekanou opatrně vyjměte z trouby.
  • Sekanou nechte 5 minut vychladnout ve formě.
  • Poté ji vyjměte z formy a nechte ji vychladnout dalších 5 až 10 minut.
  • Ozdobte čerstvou petrželkou (pokud chcete).
  • Krájejte, servírujte a prostě si to užijte!
Sekaná z kuřecího masa ozdobená čerstvými bylinkami.
www.girlheartfood.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.