Sezamové udon nudle s mletým kuřecím masem a špenátem

Sezamové udon nudle s mletým kuřecím masem a špenátem

Tento recept je ultra jednoduchý a rychlý a díky tomu si ho můžete připravit naprosto kdykoli. Mleté maso orestujete s trochou sójové omáčky, přidáte špenát, uvařené udon nudle a pokrm je hotový!

Co budete potřebovat

  • 4 balení udon nudlí
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 5 cm kus zázvoru, oloupaný a nakrájený na jemné kostičky
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1 šálek čerstvého špenátu
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 4 jarní cibulky, nakrájené
  • chilli vločky (volitelně)

Postup

  • Na sporáku přiveďte k varu vodu v hrnci.
  • Do vroucí vody přidejte udon nudle.
  • Nechte udon nudle rychle vařit cca minutu.
  • Poté pomocí kuchyňských kleští jemně nudle protřepejte, dokud se od sebe zcela neoddělí.
  • Když jsou všechny nudle oddělené (neslepují se k sobě), sceďte je a pokapejte sezamovým olejem.
  • To pomáhá zabránit jejich slepování a dodává jim skvělou chuť.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středním plameni.
  • Přidejte česnek, zázvor a cibuli a restujte, dokud nezměknou.
  • Poté udělejte uprostřed pánve důlek a přidejte mleté ​​kuřecí maso.
  • Pomocí stěrky rozdrťte během restování mleté ​​maso.
  • K masu přidejte 1 lžičku sójové omáčky.
  • Restujte 3–4 minuty, nebo dokud není maso téměř propečené.
  • Přidejte špenát, udon nudle a sójovou omáčku.
  • Míchejte, dokud se vše dobře nespojí a špenát nezvadne.
  • Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více sójové omáčky.
  • Přidejte jarní cibulku a vypněte oheň.
  • Podávejte a podle chuti posypte vločkami chilli.
Nudle s mletým masem v mističce, ozdobené jarní cibulkou.
www.hungrywanderlust.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.