Tento recept je ultra jednoduchý a rychlý a díky tomu si ho můžete připravit naprosto kdykoli. Mleté maso orestujete s trochou sójové omáčky, přidáte špenát, uvařené udon nudle a pokrm je hotový!
Co budete potřebovat
- 4 balení udon nudlí
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 4 stroužky česneku, nakrájené
- 5 cm kus zázvoru, oloupaný a nakrájený na jemné kostičky
- 1 malá cibule, nakrájená
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1 šálek čerstvého špenátu
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 4 jarní cibulky, nakrájené
- chilli vločky (volitelně)
Postup
- Na sporáku přiveďte k varu vodu v hrnci.
- Do vroucí vody přidejte udon nudle.
- Nechte udon nudle rychle vařit cca minutu.
- Poté pomocí kuchyňských kleští jemně nudle protřepejte, dokud se od sebe zcela neoddělí.
- Když jsou všechny nudle oddělené (neslepují se k sobě), sceďte je a pokapejte sezamovým olejem.
- To pomáhá zabránit jejich slepování a dodává jim skvělou chuť.
- Dejte stranou.
- Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středním plameni.
- Přidejte česnek, zázvor a cibuli a restujte, dokud nezměknou.
- Poté udělejte uprostřed pánve důlek a přidejte mleté kuřecí maso.
- Pomocí stěrky rozdrťte během restování mleté maso.
- K masu přidejte 1 lžičku sójové omáčky.
- Restujte 3–4 minuty, nebo dokud není maso téměř propečené.
- Přidejte špenát, udon nudle a sójovou omáčku.
- Míchejte, dokud se vše dobře nespojí a špenát nezvadne.
- Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více sójové omáčky.
- Přidejte jarní cibulku a vypněte oheň.
- Podávejte a podle chuti posypte vločkami chilli.