Šťavnaté kuřecí karbanátky podávané s lahodnou asijskou omáčku z mirinu, sójové omáčky a cukru nemohou být lepší. Zamilují si je i ti nejnáročnější strávníci!
Co budete potřebovat
- 500 g mletého kuřecího masa pokojové teploty
- žloutek z 1 vejce
- 1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
- 1/4 lžičky soli
- 3 špetky mletého bílého nebo černého pepře
- 3 špetky kajenského pepře
- 1 lžíce mirinu (volitelně)
- 1 lžička praženého sezamového oleje
- 2 lžíce oleje na vaření
Na teriyaki omáčku:
- 1/3 šálku mirinu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
Postup
- Smíchejte všechny ingredience na karbanátky dohromady.
- Chcete-li z mleté kuřecí směsi tvarovat placičky, namočte si obě ruce vodou.
- Naberte část kuřecí směs, vytvarujte kouli a zploštěte ji rukama.
- Dejte stranou.
- Opakujte se zbylou masovou směsí.
- Rozehřejte pánev na středně nízkém plameni.
- Přidejte olej na vaření.
- Kuřecí placičky přendejte na pánev a smažte asi 1-2 minuty z každé strany.
- Pokud střed není propečený, otáčejte tam a zpět a pokračujte ve smažení.
- Smíchejte všechny ingredience na omáčku v malém hrnci.
- Na mírném ohni poduste a zredukujte na hustší konzistenci, asi 10 minut.
- Kuřecí placičky podávejte s omáčkou.
- Nechte si chutnat!