Snadná večeře z jedné pánve z kuřecích paliček, aromatického koření, sušeného ovoce, rýže, fazolí a čerstvých bylinek, kterou si můžete přizpůsobit své chuti a potěšit tak své chuťové buňky.
Co budete potřebovat
- 8 kuřecích paliček
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžička mleté skořice nebo římského kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy, kari koření nebo mletého koriandru
- 1/2 šálku bílé rýže
- 425 g konzervovaných fazolí, propláchnutých
- 1/2 šálku sušeného ovoce, jako je rybíz, rozinky, třešně nebo brusinky (volitelně)
- 1/2 lžičky drcených vloček chilli (volitelně)
- 1/4 šálku nahrubo nasekaných jemných bylinek, jako je koriandr, petrželka, máta, bazalka a/nebo kopr
Postup
- Ochuťte paličky ze všech stran lžičkou soli a lžičkou černého pepře.
- Rozpalte olej ve velké hluboké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte paličky a restujte, jednou v polovině otočte, dokud kůže nezíská zlatohnědou barvu, celkem asi 10 minut.
- Přeneste na talíř.
- Přidejte cibuli, skořici a kurkumu na tuk v pánvi a restujte na středně vysokém ohni za stálého míchání, dokud se vše nerozvoní, asi 1 minutu.
- Přidejte rýži a míchejte, aby se obalila kořením.
- Přidejte 1 a 1/4 šálku horké vody, seškrábněte opečené kousky z pánve, poté vmíchejte fazole, sušené ovoce (pokud používáte), červené chilli (pokud používáte) a zbývající 1/2 lžičky soli.
- Paličky vložte zpět do pánve a přiveďte tekutinu k varu.
- Okamžitě snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud rýže nezměkne a kuře není propečené, 20–25 minut.
- Odstraňte z ohně a nechte 5 minut sedět.
- Načechrejte rýži vidličkou a poté posypte bylinami.
- Nechte si chutnat!