Cuketové muffiny s čokoládou

Cuketové muffiny s čokoládou

Tyto jednoduché muffiny z cukety si zamilujete, protože obsahují spoustu zdravé chuti a jejich příprava trvá jen asi 30 minut. Vychutnejte si skořici, vanilku a sladký hnědý cukr ve vláčném, ale nadýchaném těstu. Stejně tak si jí můžete vychutnat v nadýchaných buchtách s cuketou!

Co budeme potřebovat

  • 220 g hladké mouky nebo celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 120 ml rostlinného oleje (nebo rozpuštěného kokosového oleje)
  • 100 g krystalového cukru
  • 70 g hnědého cukru
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 190 g nakrájené cukety (není třeba vysávat)
  • 180 g polosladkých čokoládových lupínků (nebo nasekaných ořechů, rozinek atd.)

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 °C. Vymažte si formu na muffiny.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek.
  • Ve středně velké míse ušlehejte olej, krystalový cukr, hnědý cukr, vejce, vanilkový extrakt a mléko.
  • Vmíchejte nakrájenou cuketu.
  • Mokré ingredience nalijte do suchých a míchejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte čokoládu nebo něco jiného, jestli chcete.
  • Těsto rozdělte do formiček.
  • Pečte 5 minut při 220 °C, poté nechte muffiny v troubě, snižte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení dalších 15–17 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Nechte muffiny vychladnout 5 minut v muffinové formě a poté je přendejte na mřížku, aby vychladly.

Pro delší skladování muffiny zmrazte až na 3 měsíce. Rozmrazte přes noc v chladničce a podle potřeby ohřejte v mikrovlnné troubě.

Muffiny s čokoládovými lupínky upečené ve formičce a košíčkách.
Zdroj: momsdish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.