Studené nudle s trhaným kuřecím masem

Studené nudle s trhaným kuřecím masem

Tento úžasný sečuánský pokrm je extrémně populární v celé Číně. Je chutný a v horkých dnech krásně ochladí. Vyzkoušejte ho i vy s naším jednoduchým návodem!

Co budete potřebovat

  • 1 kuřecí prso
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na 7,5 cm proužky
  • 2 porce nudlí dle vaší volby
  • 1/2 salátové okurky, nakrájená na tenké proužky
  • 1 a 1/2 šálku fazolových klíčků
  • 1/3 – 1/2 šálku pražených arašídů, nahrubo nasekaných
  • 1 jarní cibulka, nasekaná najemno
  • malá hrst nasekaného čerstvého koriandru

Na omáčku:

  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 – 3 lžičky chilli oleje (vynechte, pokud nemáte rádi pikantní)
  • sůl dle chuti

Postup

  • Naplňte malý hrnec dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí prso ponořeno (ale ještě maso do vody nepřidávejte) a přidejte zázvor a jarní cibulku.
  • Když voda dojde k varu, přidejte kuře a znovu přiveďte k varu.
  • Okamžitě hrnec přikryjte, vypněte oheň a nechte kuře 22–25 minut ve vodě.
  • Mezitím si připravte zbytek ingrediencí.
  • Smíchejte všechny ingredience na omáčku v misce.
  • Uvařte si nudle podle návodu na obalu.
  • Nudle sceďte a důkladně propláchněte pod studenou vodou.
  • Pokud je nebudete jíst hned, vmíchejte asi 1-2 lžičky oleje, aby se neslepily.
  • Smíchejte nudle, natrhané kuřecí maso, proužky okurky, fazolové klíčky, sekané arašídy, jarní cibulku a koriandr.
  • Vše zalijte omáčkou a promíchejte.
  • Dobrou chuť!
Nudle s kuřecím masem a zeleninou na talířích s vedle položenými hůlkami.
www.thewoksoflife.com

Na asijská jídla se skvěle hodí hluboká pánev wok. Pokud ji ještě nemáte ve své kuchyni, nezapomeňte se podívat na naše recenze nejlepších pánví wok a zjistěte, jaká je pro vás ta ideální!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.