Užijte si tyto lahodné vaječné nudle s kuřecím masem a barevnou zeleninou, to vše je promíchané s dokonalou čínskou omáčkou. Vaše rodina neuvěří, že jste si jídlo nepřinesli z čínského bistra!
Co budete potřebovat
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 300 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na tenké plátky
- 280 g čínských předvařených nudlí
- 3/4 šálku hub shiitake nakrájených na tenké plátky
- 1/2 šálku nakrájené nebo nastrouhané mrkve
- 1/4 šálku řapíkatého celeru, nakrájeného na tenké plátky
- 1/2 šálku červené papriky nakrájené na tenké plátky
- 1 lžička nasekaného česneku
- 1/2 lžičky nasekaného zázvoru
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1/4 šálku nakrájené jarní cibulky (použijte pouze tmavě zelenou část)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte rostlinný olej ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte kuřecí maso a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Restujte 3–4 minuty z každé strany nebo do zlatohněda.
- Vyjměte maso z pánve.
- Přidejte do pánve houby, mrkev, řapíkatý celer a červenou papriku a restujte 4-5 minut nebo dokud vše nezměkne.
- Přidejte česnek a zázvor a restujte 30 sekund.
- Dále přidejte nudle spolu s kuřecím masem.
- Promíchejte.
- V malé misce prošlehejte kuřecí vývar, omáčku hoisin, sójovou omáčku, sezamový olej a kukuřičný škrob.
- Nalijte omáčku do pánve a přiveďte k varu.
- Vařte 1 minutu nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Posypte jarní cibulkou a podávejte.