Dokonalé kombinaci jemných kuřecích kousků, rýžových nudlí a barevné křupavé zeleniny rozhodně přijdete na chuť. Navíc vše zvládnete připravit za méně než 30 minut. Ideální jako rychlý oběd či lehká večeře!
Co budete potřebovat
- 150 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků
- 120 g rýžových nudlí vermicelli
- 1 malá mrkev, nakrájená na proužky julienne
- ½ cibule, nakrájená na tenké plátky
- 10-12 zelených fazolek, nakrájených na poloviny
- 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky (volitelně)
- 2-3 jarní cibulky, nakrájené na 5 cm kousky
- 2-3 lžíce rostlinného oleje
Na omáčku:
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- ¼ lžičky bílého pepře
Na marinádu na kuřecí maso:
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- ¼ lžičky bílého pepře
Postup
- Nejprve namočte rýžové nudle na 4-5 minut do teplé vody.
- Sceďte vodu a dejte stranou.
- Smíchejte ingredience na omáčku v malé misce.
- Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky.
- Několik minut ho marinujte spolu se sójovou omáčkou, sezamovým olejem a bílým pepřem.
- Mrkvové nudličky a zelené fazolky nakrájejte na poloviny.
- Zahřejte wok nebo pánev na středně vysokém plameni a pokapejte 2 lžícemi oleje.
- Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 1-2 minuty, dokud není propečené.
- Poté přidejte zelené fazolky, mrkev a plátky cibule a za stálého míchání restujte další 1 minutu.
- Přidejte nudle do woku a zalijte směsí omáčky.
- Dobře promíchejte a vařte další 1 minutu.
- Přidejte jarní cibulku a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
- Ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a ihned podávejte!