Tento recept na bábovku ze šlehačky je příkladem těch nejlepších vintage receptů! Tato dobrota je jednoduchá a jedinečná a určitě se stane nejoblíbenější pochutinou u vás doma.
Co budeme potřebovat
- 220 g másla
- 200 g krystalového cukru
- 6 velkých vajec
- ½ lžičky soli
- 340 g hladké mouky
- 250 ml husté smetany ke šlehání
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Co budeme potřebovat
- Vymažte formu na bábovku.
- V míse mixérem na střední rychlost ušlehejte máslo a cukr, dokud nebude světlé a nadýchané asi 5 minut.
- Přidávejte jedno vejce po druhém a každé vejce zašlehejte.
- Do odměřené mouky přidejte sůl, šlehejte, aby se mouka spojila a provzdušnila.
- Poté střídavě přidávejte mouku a hustou smetanu ke šlehání počínaje a konče moukou do směsi s vajíčky.
- Přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud se nezapracuje.
- Těsto nalijte do formy a vložte do STUDENÉ trouby, až poté troubu zapněte na 180 stupňů.
- Pečte 1 hodinu a 15 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
- Před vyklopením na servírovací talíř nechte šlehačkovou bábovku 45 minut vychladnout na mřížce.
- Navrch dejte šlehačku a čerstvé jahody.
Co jiného k bábovce ze šlehačky podávat, než kvalitní kávu! Připravte ji v těch nejlepších kávovarech Tchibo, které jsme pro vás zrecenzovali.