Domácí šlehačková bábovka

Domácí šlehačková bábovka
Příprava: 20 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 10

Tento recept na bábovku ze šlehačky je příkladem těch nejlepších vintage receptů! Tato dobrota je jednoduchá a jedinečná a určitě se stane nejoblíbenější pochutinou u vás doma.

Co budeme potřebovat

  • 220 g másla
  • 200 g krystalového cukru
  • 6 velkých vajec
  • ½ lžičky soli
  • 340 g hladké mouky
  • 250 ml husté smetany ke šlehání
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Co budeme potřebovat

  • Vymažte formu na bábovku.
  • V míse mixérem na střední rychlost ušlehejte máslo a cukr, dokud nebude světlé a nadýchané asi 5 minut.
  • Přidávejte jedno vejce po druhém a každé vejce zašlehejte.
  • Do odměřené mouky přidejte sůl, šlehejte, aby se mouka spojila a provzdušnila.
  • Poté střídavě přidávejte mouku a hustou smetanu ke šlehání počínaje a konče moukou do směsi s vajíčky.
  • Přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud se nezapracuje.
  • Těsto nalijte do formy a vložte do STUDENÉ trouby, až poté troubu zapněte na 180 stupňů.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Před vyklopením na servírovací talíř nechte šlehačkovou bábovku 45 minut vychladnout na mřížce.
  • Navrch dejte šlehačku a čerstvé jahody.

Co jiného k bábovce ze šlehačky podávat, než kvalitní kávu! Připravte ji v těch nejlepších kávovarech Tchibo, které jsme pro vás zrecenzovali.

Ozdobný tác s dokonale upečenou bábovkou posypanou cukrem.
Zdroj: southernliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.