Magdalenas je tradiční španělský dezert pocházející z oblasti Aragonie. Ve španělštině „magdalenas“ jednoduše znamená košíčky nebo muffiny. Jedná se o typ chutných, lehkých a nadýchaných muffinů s citronem a Španělé je obvykle jedí k snídani spolu s velkým šálkem kávy a mléka. Proto si k nim připravte tu nejlepší kávu z kávovarů DeLongi.
Co budeme potřeovat
- 200 g hladké mouky
- 100 ml olivového oleje
- 240 ml sójového mléka
- 100 g cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 citron, oloupaný a ½ odšťavněný
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
Na poelvu
- 4 lžíce práškového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- ¼ lžičky kurkumového prášku
Postup
- Troubu rozehřejeme na 180 stupňů.
- Vyložte si formu na muffiny košíčky.
- V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a citronovou kůru.
- Přidejte olej, vanilku, citronovou šťávu a sójové mléko a poté promíchejte do hladka.
- Nalijte směs do formiček.
- Pečte 25 minut. Otestujte párátkem.
- Nechte je 10 minut vychladnout ve formě, poté vyjměte a přesuňte muffiny na mřížku, aby vychladly.
- Na polevu přidejte moučkový cukr a kurkumu do malé misky.
- Vmíchejte citronovou šťávu.
- Míchejte, dokud se nezapracuje.
- Každý veganský citronový muffin potřete lžičkou polevy.