Tradiční borůvkové muffiny

Tradiční borůvkové muffiny

Toto je náš oblíbený recept! Muffiny jsou extra máslové, měkké a vláčné. Nakonec tuto dobrotu posypte skořicovým třtinovým cukrem a dílo bude dokonalé. Pokud jste milovníky muffinů, potom musíte vyzkoušet tyto jablečné muffiny a tradiční americké muffiny.

Co budeme potřebovat

Poleva z hnědého cukru

  • 100 g hnědého cukru
  • 70 g nasekaných vlašských ořechů (nebo pekanových ořechů)
  • 1 lžička mleté skořice

Na muffiny

  • 220 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 115 g másla
  • 100 g krystalového cukru
  • 50 g cukru
  • 2 velká vejce
  • 120 g zakysané smetany (nebo bílého/vanilkového jogurtu)
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 60 ml mléka při pokojové teplotě
  • 250 g čerstvých nebo mražených borůvek

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 °C. Vymažte formu na muffiny nebo použijte košíčky.
  • Všechny přísady na polevu smícháme dohromady.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  • Vyšlehejte máslo, krystalový cukr a hnědý cukr.
  • Při střední rychlosti přidávejte vejce jedno po druhém.
  • Přidejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt, dokud se nespojí.
  • S mixérem běžícím na nízké otáčky přidejte suché přísady a mléko do mokrých přísad a šlehejte.
  • Vmíchejte borůvky.
  • Těsto vlijte do formiček.
  • Na každý muffin přidejte lžičku směsi z hnědého cukru a ořechů.
  • Pečte 5 minut při 220 °C, poté snižte teplotu trouby na 180 °C.
  • Pečte dalších 18–20 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Celková doba, kterou se tyto muffiny budou péct je asi 23–25 minut.
  • Muffiny nechte 5 minut vychladnout ve formě na muffiny.
Papírové košíčky naplněné nadýchaným těstem plné borůvek.
Zdroj: bromabakery.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.