Hrníčková mrkvová bábovka

Hrníčková mrkvová bábovka
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Tento recept na bábovku s mrkví připravený z jednoho hrnečku je vlhký, nadýchaný a plný aromatického koření. Ideální na Velikonoce nebo kdykoli, když máte chuť na něco sladkého!

Co budeme potřebovat

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1,5 lžičky jedlé sody
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • špetka mletého hřebíčku
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 4 celá velká vejce
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2,25 šálku mrkve (asi 4-5 velkých oloupaných mrkví) nastrouhané

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Formu vymažte a lehce poprašte moukou.
  • Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience.
  • Ve střední míse prošlehejte vejce, olej, cukry a vanilkový extrakt, dokud se nespojí.
  • Přidejte mrkev a míchejte.
  • Mokrou směs nalijte do suché moučné směsi a stěrkou smíchejte, dokud se nespojí.
  • Těsto nalijte do připravené formy a pečte 40–45 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Mrkvovou bábovku alespoň 15 minut vychladnout ve formě, poté ji vyklopte.
Kousek bábovky s krémem a ořechy upečený podle hrnečku.
Zdroj: mountainmamacooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.