Tradiční kokosová bábovka

Tradiční kokosová bábovka
Příprava: 25 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Tento nejlepší recept na bábovku s kokosem vás dostane do kolen! Je tak vláčný a jemný a plný kokosové chuti. Je rychlý a snadný na přípravu a ideální k upečení v rušném týdnu. Místo této glazury si můžete připravit i jinou polevu, podle našich receptů.

Co budeme potřebovat

  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 100 g másla
  • 250 g cukru
  • 4 vejce
  • 2 lžičky kokosového extraktu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 125 ml mléka
  • 150 g slazeného strouhaného kokosu

Na glazuru

  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička kokosového extraktu

Na posypku

  • 100 g strouhaného slazeného kokosu

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Ve středně velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Ve velké míse šlehejte máslo a cukr na střední rychlost, dokud nebudou nadýchané.
  • Přidejte vejce, vanilku a kokosový extrakt a šlehejte do hladka.
  • Přidejte mléko, šlehejte na nízkou rychlost.
  • Přidejte moučnou směs a šlehejte, dokud se nespojí. Vmíchejte kokos.
  • Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
  • Pečte 50–55 minut.
  • Před glazováním nechte kokosovou bábovku úplně vychladnout.
  • Polevu připravíte tak, že rozpustíte máslo. Přidejte moučkový cukr, mléko a kokosový extrakt.
  • Šlehejte do hladka.
  • Bábovku pokapejte polevou. Bohatě posypte kokosem.
Bábovka na podstavci s kokosem a polevou.
Zdroj: lordbyronskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.