Tento vláčný a sladký recept na kokosovou bábovku je snadno vyrobitelný moučník z jednoho hrnečku a je plný lahodné tropické chuti. Každé sousto tohoto lehkého a lahodného moučníku překypuje bohatou chutí strouhaného kokosu a kokosového cukru!
Co budeme potřebovat
- ½ šálku slaného másla (změkčeného)
- ¾ šálku bílého krystalového cukru
- ¾ šálku kokosového cukru
- 4 velká vejce
- 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ šálku zakysané smetany
- ¼ šálku plnotučného mléka
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek strouhaného kokosu
Na polevu:
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 lžíce neslazeného kokosového mléka
- ½ lžičky kokosového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C a vymažte bábovkovou formu máslem a moukou.
- Ve velké míse smíchejte máslo a cukry, dokud nevznikne mokrá, drobivá směs.
- Přidejte vejce, vanilku, zakysanou smetanu a mléko a znovu promíchejte, dokud nebude hladká.
- Přidejte jedlou sodu, prášek do pečiva, mouku a strouhaný kokos a vmíchejte suché ingredience do mokrých surovin.
- Nalijte těsto do formy a pečte 45 minut, nebo dokud párátko nevyjde čisté.
- Před vyjmutím nechte koláč asi 10 minut vychladnout.
- Na polevu vyšleháme kokosové mléko, kokosový extrakt a cukr do hladka.
- Vyjměte kokosovou bábovku z formy, posypte opečeným kokosem.
Jak si nejlépe připravíte nadýchané kosové těsto? Tak že ho vyšleháte výkonným ručním šlehačem, u kterého můžete regulovat rychlost. Ty nejlepší prošly naší recenzí, tak si vyberte!