Luxusní kořeněná vepřová pečeně potřená ovocným džemem a pečená spolu se žampiony a ovocem do dokonalosti se stane hitem vaší kuchyně. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 700 g vepřové pečeně
- 280 g nakrájených žampionů
- 2 zralé hrušky nebo jablka nakrájené na kostičky
- 2 lžíce džemu bez cukru (nejlépe bude fungovat džem z lesních plodů)
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička sušené šalvěje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Smíchejte všechno koření dohromady v malé misce.
- Vymažte dno litinového hrnce do trouby a vložte do něj vepřovou pečeni.
- Kolem masa dejte žampiony a hrušky nebo jablka.
- Vepřovou pečeni rovnoměrně potřete džemem a poté posypte směsí koření.
- Koření do džemu vtlačte zadní částí lžíce.
- Žampiony a ovoce polijte 3 lžícemi olivového oleje a promíchejte.
- Pečte 30-35 minut, v polovině pečení promíchejte ovoce se žampiony.
- Pečené vepřové podávejte přelité omáčkou z hrnce.
- Nechte si chutnat!
Víte, že pomocí nakládání můžete uchovat i maso? Zejména maso vepřové k tomu úplně vybízí. Můžete ho dokonce zavařit jak syrové, tak pečené. Vyzkoušejte naše recepty na zavařování vepřového masa v několika různých variantách. Jsou luxusní!