Vepřové steaky s krémovou omáčkou ze šalotek a žampionů

Vepřové steaky s krémovou omáčkou ze šalotek a žampionů

Lahodné steaky z vepřové pečeně vařené spolu s žampiony portobello, čerstvým rozmarýnem a šalotkou ve smetanové omáčce zvládnete připravit za méně než 20 minut! A to se během náročných dní opravdu hodí.

Co budete potřebovat

  • 4 steaky z vepřové pečeně
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 nakrájené šalotky
  • 2-3 velké žampiony portobello, nakrájené
  • 2 nasekané snítky rozmarýnu
  • panák koňaku nebo brandy (volitelně)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 80 ml vepřového nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • mořská sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Posypte vepřové steaky trochou mořské soli.
  • V litinové nebo nerezové pánvi zahřejte lžíci olivového oleje a opékejte steaky ne déle než 2 minuty z každé strany.
  • Vyjměte vepřové maso na samostatný talíř a dejte stranou.
  • Do stejné pánve přidejte šalotku a restujte na středním plameni za stálého míchání, aby nedošlo k připálení, po dobu 3 minut, poté přidejte žampiony portobello a nasekaný rozmarýn a restujte dalších 5 minut.
  • Když se odpaří šťáva a pánev je suchá, nalijte do ní panák koňaku nebo brandy a připálené kousky oškrábejte vařečkou.
  • Poté přisypte mouku a promíchejte.
  • Přidejte vývar, hořčici a smetanu a promíchejte.
  • Steaky vraťte do pánve, přiveďte k varu a nechte ještě 2 minuty provařit a pánev stáhněte z ohně.
  • Ochutnejte a v případě potřeby přidejte sůl a pepř.
  • Servírujte s rýží nebo bramborami.
Steaky z vepřové pečeně vařené spolu s žampiony portobello, čerstvým rozmarýnem a šalotkou ve smetanové omáčce v pánvi se lžící.
www.vikalinka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.