Zapečené žampiony s krémovým sýrem

Zapečené žampiony s krémovým sýrem

Pečené žampiony plněné sýrem jsou dokonalým, snadno připraveným předkrmem, který se hodí pro každou příležitost. Jsou hluboce lahodné, naplněné s jemně nasekanými nohami hub, slaninou, cibulí a červenou paprikou, smažené a mírně zkaramelizované. Poté se spojí smetanovým sýrem a strouhaným parmazánem. Pro další luxusní sýrové recepty se podívejte na naše žampiony plněné sýrem.

Co budeme potřebovat

  • 12 středně velkých žampionů
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • ½ papriky (jemně nakrájená)
  • 60 g slaniny (nakrájené nadrobno)
  • 1 lžíce petrželky
  • 20 g parmazánu
  • 60 g smetanového sýra
  • sůl
  • černý pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Plech vyložte pečicím papírem.
  • Houby opatrně zbavte stopek.
  • Nohy nasekejte nadrobno a dejte stranou do malé misky.
  • Do mísy přidejte slaninu, cibuli a kapii a promíchejte, aby se spojily.
  • Prázdné kloboučky hub položte stopkou nahoru na připravený plech.
  • Na střední teplotu přidejte olivový olej do středně velké pánve.
  • Přidejte houby, cibuli, nadrobno nakrájenou papriku a slaninu.
  • Občas promíchejte, dokud se vlhkost z hub neodpaří. Poté často míchejte, dokud ingredience nezačnou karamelizovat.
  • Uvařené ingredience chlaďte asi 10 minut.
  • Přidejte nasekanou petrželku, nastrouhaný parmazán a smetanový sýr. Dobře promíchejte.
  • Okořeňte podle chuti, mějme na paměti, že slanina a parmazán jsou slané.
  • Prázdné kloboučky hub lehce postříkejte olivovým olejem.
  • Pomocí lžičky naplňte kloboučky žampionů.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
Žampionový klobouk naplněný krémovou směsí sýra a bylinek.
Zdroj: jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.