Žampiony mají intenzivní, robustní chuť a masitou texturu, díky čemuž jsou ideální pro plnění směsí ze sýra a sušených rajčat.
Co budeme potřebovat
- 4-6 velkých polních hub, stopky odstraněné
- olivový olej
- 600 g ricotty
- 60 g sušených rajčat (nakrájených nadrobno)
- 1 lžíce nasekaných vypeckovaných oliv
- 20 g strouhaného parmazánu
- 2 lžičky nakrájeného oregana
- 2 lžíce nasekané ploché petrželky a navíc na ozdobu
- Sůl
- Pepř
- 1 vejce (lehce rozšlehané)
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Houby potřete z obou stran olivovým olejem.
- Houby položte na plech vyložený nepřilnavým pečicím papírem.
- Ve velké misce smíchejte ricottu, sušená rajčata, olivy, parmazán, oregano, petržel, sůl a pepř a vejce.
- Rozdělte směs ricotty mezi žampiony.
- Žampiony pečte v troubě asi 15–20 minut, nebo dokud není náplň zlatavá a houby měkké.
- Položte na servírovací talíř a posypte navíc nasekanou petrželkou.
Naplněné, ale neupečené žampiony můžete jednoduše uchovat na příště, a to díky skvělému pomocníkovi, jako je vakuovačka. Jednoduše je uskladníte a můžete je vytáhnout z lednice nebo mrazáku, když na ně přijde chuť. Podívejte se jaká vakuovačka na potraviny je nejlepší podle naší recenze.