Medailonky z vepřové panenky zabalené do plátků prosciutta a ogrilované se stanou hitem vašich letních grilovaček! Navíc se snadno připravují, krásně vypadají a ještě lépe chutnají.
Co budete potřebovat
Na omáčku:
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- 1 polévková lžíce + 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
- 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 2 lžičky lisovaného čerstvého česneku
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 1/4 lžičky soli
- ½ lžičky vloček červeného chilli
Na vepřové maso:
- 600 g vepřové panenky, dobře oříznuté, nakrájené na 4 medailonky
- olivový olej
- sůl
- černý pepř
- 4 plátky prosciutta, nakrájené na velmi tenké plátky (přeložené napůl, pokud jsou široké)
Postup
- Grilovací rošt vyčistěte a dobře potřete olejem
- Smíchejte všechny přísady na omáčku.
- Nalijte omáčku do mělké misky.
- Potřete medailonky olejem; dochuťte solí a pepřem.
- Kolem každého medailonku omotejte plátek prosciutta a zajistěte kuchyňským provázkem.
- Zakryté medailonky grilujte, dokud teploměr vložený do středů nezaznamená 63 stupňů Celsia, asi 5 minut z každé strany.
- Medailonky přendejte do připravené misky, zalijte omáčkou a nechte 3 až 4 minuty odpočívat, často obracejte.
- Odstraňte z medailonků provázky a podávejte s omáčkou.