Grilované vepřové medailonky v prosciuttu

Grilované vepřové medailonky v prosciuttu

Medailonky z vepřové panenky zabalené do plátků prosciutta a ogrilované se stanou hitem vašich letních grilovaček! Navíc se snadno připravují, krásně vypadají a ještě lépe chutnají.

Co budete potřebovat

Na omáčku:

  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 polévková lžíce + 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekané ​​čerstvé šalvěje
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžičky lisovaného čerstvého česneku
  • 2 lžičky nastrouhané ​​citronové kůry
  • 1/4 lžičky soli
  • ½ lžičky vloček červeného chilli

Na vepřové maso:

  • 600 g vepřové panenky, dobře oříznuté, nakrájené na 4 medailonky
  • olivový olej
  • sůl
  • černý pepř
  • 4 plátky prosciutta, nakrájené na velmi tenké plátky (přeložené napůl, pokud jsou široké)

Postup

  • Grilovací rošt vyčistěte a dobře potřete olejem
  • Smíchejte všechny přísady na omáčku.
  • Nalijte omáčku do mělké misky.
  • Potřete medailonky olejem; dochuťte solí a pepřem.
  • Kolem každého medailonku omotejte plátek prosciutta a zajistěte kuchyňským provázkem.
  • Zakryté medailonky grilujte, dokud teploměr vložený do středů nezaznamená 63 stupňů Celsia, asi 5 minut z každé strany.
  • Medailonky přendejte do připravené misky, zalijte omáčkou a nechte 3 až 4 minuty odpočívat, často obracejte.
  • Odstraňte z medailonků provázky a podávejte s omáčkou.
Medailonky zabalené do plátků prosciutta a servírované s omáčkou a chřestem na talíři.
www.mylilikoikitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.