Medailonky z vepřového masa s hořčičnou omáčkou

Medailonky z vepřového masa s hořčičnou omáčkou

Vynikající vepřové medailonky v kombinaci s lahodnou omáčkou z dijonské hořčice s kapary nelze nemilovat. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • špetka soli
  • 2 lžíce slaného másla
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce kaparů, scezených
  • ¼ šálku smetany ke šlehání
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 500 g vepřové panenky
  • špetka pepře
  • 80 g šalotky

Postup

  • Nakrájejte panenku na medailonky a válečkem je zploštěte na rovnoměrnou tloušťku cca 1 cm.
  • Posypte solí a pepřem.
  • Rozpusťte máslo v těžké velké pánvi na středně vysokém plameni.
  • Přidejte do pánve medailonky a opékejte je, dokud nezhnědnou a nebudou propečené, asi 2 minuty z každé strany.
  • Během přípravy omáčky vyjměte medailonky z pánve na talíř.
  • Do pánve přidejte šalotku a za stálého míchání opékejte.
  • Přidejte smetanu a kuřecí vývar.
  • Zvyšte teplotu a přiveďte k varu.
  • Vařte, dokud omáčka trochu nezhoustne, asi 3 až 5 minut.
  • Seškrábněte všechny zhnědlé kousky ze dna pánve.
  • Vmíchejte hořčici a kapary.
  • Vraťte maso do pánve a vařte, dokud se znovu nezahřeje.
  • Podle chuti dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.
Vepřové medailonky s lahodnou omáčkou z dijonské hořčice s kapary.
www.eatthismuch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.