Vynikající vepřové medailonky v kombinaci s lahodnou omáčkou z dijonské hořčice s kapary nelze nemilovat. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- špetka soli
- 2 lžíce slaného másla
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce kaparů, scezených
- ¼ šálku smetany ke šlehání
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 500 g vepřové panenky
- špetka pepře
- 80 g šalotky
Postup
- Nakrájejte panenku na medailonky a válečkem je zploštěte na rovnoměrnou tloušťku cca 1 cm.
- Posypte solí a pepřem.
- Rozpusťte máslo v těžké velké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte do pánve medailonky a opékejte je, dokud nezhnědnou a nebudou propečené, asi 2 minuty z každé strany.
- Během přípravy omáčky vyjměte medailonky z pánve na talíř.
- Do pánve přidejte šalotku a za stálého míchání opékejte.
- Přidejte smetanu a kuřecí vývar.
- Zvyšte teplotu a přiveďte k varu.
- Vařte, dokud omáčka trochu nezhoustne, asi 3 až 5 minut.
- Seškrábněte všechny zhnědlé kousky ze dna pánve.
- Vmíchejte hořčici a kapary.
- Vraťte maso do pánve a vařte, dokud se znovu nezahřeje.
- Podle chuti dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.