Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou a letní zeleninou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou a letní zeleninou

Vyzkoušejte tyto medailonky z vepřové panenky servírované se smetanovou omáčkou ze zeleného pepře, blanšírovanou zeleninou a kroketami. Pokrm si zamiluje celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 3 mrkve
  • 1 kedlubna
  • 250 g čerstvého zeleného hrášku
  • sůl
  • 600 g vepřové panenky
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 150 ml červeného vína
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce zeleného pepře ve sklenici
  • 30 g rozpuštěného másla

Postup

  • Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Kedlubny oloupejte (4 malé lístky odložte na ozdobu) a nakrájejte na 3 cm dlouhé proužky.
  • Hrášek propláchněte a s ostatní zeleninou blanšírujte ve vroucí osolené vodě 3–4 minuty.
  • Zeleninu slijte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat.
  • Vepřové maso omyjte, osušte, odstraňte přebytečný tuk a šlachy a rozdělte na 12 stejných medailonků.
  • Dochuťte solí a pepřem a opékejte z každé strany na rozpálené pánvi s olejem 5–7 minut.
  • Vyjměte z pánve a udržujte v teple v alobalu.
  • Do pánve nalijte červené víno, krátce povařte do zredukování a vmíchejte smetanu a zelený pepř.
  • Dochuťte solí a vařte na středním plameni 10-15 minut.
  • Mezitím na pánvi na rozpuštěném másle orestujte zeleninu a dochuťte solí a pepřem.
  • Na každý talíř naaranžujte trochu pepřové omáčky se 3 vepřovými medailonky a na talíře rozdělte zeleninu.
  • Podávejte ozdobené listy kedlubny.
  • Podle chuti podávejte s kroketami.
Medailonky se smetanovou omáčkou ze zeleného pepře a blanšírovanou zeleninou v hrnci na talíři s vedle položenou vidličkou a lžící.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.