Vyzkoušejte tyto medailonky z vepřové panenky servírované se smetanovou omáčkou ze zeleného pepře, blanšírovanou zeleninou a kroketami. Pokrm si zamiluje celá vaše rodina!
Co budete potřebovat
- 3 mrkve
- 1 kedlubna
- 250 g čerstvého zeleného hrášku
- sůl
- 600 g vepřové panenky
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 150 ml červeného vína
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce zeleného pepře ve sklenici
- 30 g rozpuštěného másla
Postup
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Kedlubny oloupejte (4 malé lístky odložte na ozdobu) a nakrájejte na 3 cm dlouhé proužky.
- Hrášek propláchněte a s ostatní zeleninou blanšírujte ve vroucí osolené vodě 3–4 minuty.
- Zeleninu slijte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat.
- Vepřové maso omyjte, osušte, odstraňte přebytečný tuk a šlachy a rozdělte na 12 stejných medailonků.
- Dochuťte solí a pepřem a opékejte z každé strany na rozpálené pánvi s olejem 5–7 minut.
- Vyjměte z pánve a udržujte v teple v alobalu.
- Do pánve nalijte červené víno, krátce povařte do zredukování a vmíchejte smetanu a zelený pepř.
- Dochuťte solí a vařte na středním plameni 10-15 minut.
- Mezitím na pánvi na rozpuštěném másle orestujte zeleninu a dochuťte solí a pepřem.
- Na každý talíř naaranžujte trochu pepřové omáčky se 3 vepřovými medailonky a na talíře rozdělte zeleninu.
- Podávejte ozdobené listy kedlubny.
- Podle chuti podávejte s kroketami.