Tyto kiwi řezy jsou plné citronové náplně, lahodného ovoce a posypané moučkovým cukrem. Ten této dobrotě pomáhá vybalancovat mírně nakyslou chuť a dělá z nich vyváženou a osvěžující pochoutku. Podobně na tom jsou i řezy z banánů, které jsou sladké a výživné.
Co budeme potřebovat
- 120 g másla (změkčeného)
- 60 g cukru
- 150 g mouky
- 1/4 lžičky soli
Na náplň
- 1lžíce citrónové kůry
- 75 ml citronové šťávy
- 40 g prosáté mouky
- 2 kiwi
- 4 vejce
Postup
- Předehřejte troubu na 160 stupňů a vyložte čtvercovou dortovou formu pečicím papírem.
- Prosejte mouku a sůl.
- V misce ušlehejte máslo a cukr, dokud nebudou světlé a nadýchané (asi 2–3 minuty).
- Postupně přidávejte mouku do smetanového másla, dokud se úplně nespojí.
- Směs rovnoměrně vtlačte do připravené formy.
- Pečte 15 minut
- Zatímco se základ peče, rozmixujte kiwi na pyré v kuchyňském robotu.
- Přidejte citron a promíchejte, aby nezůstaly žádné velké hrudky.
- Ve střední míse smíchejte cukr a citronovou kůru.
- Míchejte spolu několik minut, aby citronová kůra měla trochu času na vyluhování do cukru.
- Přidejte směs citronového kiwi a míchejte při nízké rychlosti, dokud se zcela nespojí.
- Postupně přidávejte mouku a pokračujte v míchání další minutu, abyste se ujistili, že je veškerá mouka zcela vmíchána.
- Přidávejte vejce jedno po druhém a pokračujte v míchání při nízké rychlosti, dokud nejsou všechna vejce zcela zapracována.
- Jakmile na teplý upečený základ nalijte citronovou náplň s kiwi a vložte zpět do trouby na 25–30 minut.
- Pečte, dokud není vršek stále mírně lepkavý, ale už ne tekutý.
- Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout.
- Po ztuhnutí poprašte moučkovým cukrem.
K nejlepším řezům s kiwi se jedině hodí podávat skvělou kávu! Podívejte se na naše srovnání kapslových kávovarů a vyberte si ten nejlepší pro vás!