Koření, jablka a lahodná poleva dělají z této jablečné bábovky se skořicí dokonalý podzimní dezert. Tento jednoduchý recept je ideální na víkend nebo na setkání s přáteli a rychle se stane oblíbeným v rodině.
Co budeme potřebovat
- 5 lžic bílého cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 4 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na plátky)
- 3 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky bílého cukru
- 1 šálek rostlinného oleje
- 4 velká vejce
- 1 pomeranč (odšťavněný)
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 2 ½ lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte bábovkovou formu.
- V misce smíchejte 5 lžic cukru a skořici.
- Přidejte jablka a promíchejte, aby se obalila.
- Smíchejte ve velké míse mouku, 2 hrnky cukru, rostlinný olej, vejce, pomerančovou šťávu, prášek do pečiva a vanilkový extrakt.
- Do připravené formy nalijte trochu těsta, aby pokrylo dno, a navrstvěte plátky pocukrovaných jablek.
- Opakujte vrstvy a dokončete těstem nahoře.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 1 hodinu 10 minut.
Do toho samého hrníčku, jako jste použili na vážení si můžete připravit lahodnou kávu z kávovaru Tchibo, které prošly naší recenzí! Tak si jeden také pořiďte do vaší kuchyně.