Turecké soté z kuřecího masa je zdravé a jednoduché jídlo plné středomořské chuti. Vyrábí se restováním kuřecích kousků s cibulí, rajčaty, paprikou a různým kořením. Tento pokrm splňuje všechna očekávání pro ideální jídlo pro všední den. Restované kousky masa podávejte s jedním z těchto tří receptů na rýži.
Co budeme potřebovat
- 3 lžíce olivového oleje
- 600 g kuřecího stehenního řízku (nebo prsou)
- 1 střední cibule (nakrájená nahrubo)
- 2 zelené papriky
- 2 červené papričky
- 50 g rajčatového protlaku
- 25 g turecké pálivé paprikové pasty
- 1 lžička pul biber papriky (nebo klasické chilli)
- 1 lžička cukru
- 250 g rajčata (oloupaná a nahrubo nakrájená)
- 200 ml vody
- 15 g listové petrželové natě
- sůl
- pepř
Postup
- Zahřejte hrnec na střední teplotu.
- Přidejte olivový olej a opékejte kuře
- Jde o to, aby se kuře osmahlo, ne uvařilo.
- Snižte teplotu na středně nízkou.
- Smažte cibuli a papriku do změknutí, 8–10 minut, pravidelně míchejte a v případě potřeby přidejte další olej.
- Přidejte rajčatový protlak, feferonkovou pastu, pul biber a cukr.
- Smažte další minutu nebo dvě za stálého míchání.
- Přidejte nakrájená rajčata, kuřecí maso (s případnou šťávou) a vodu.
- Dobře promíchejte a přiveďte k varu, poté nechte vařit, dokud se kuře neprovaří, 10–15 minut.
- Stáhněte teplotu a vmíchejte plocholistou petrželku.
- Před podáváním nechte dalších 5 minut odležet.