Vyzkoušejte tento speciální recept na kuřecí soté s kořením z Maroka! A z Maroka rovnou do Mexika s těmito recepty na kuřecí tortilly.
Co budeme potřebovat
- 200 g hnědé rýže
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky pepře
- 4 kuřecí prsa
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 malá cibule (nakrájená)
- 2 stroužky nakrájeného česneku
- 400 g konzervovaných nakrájených rajčat
- 125 ml vody
Na špenát
- 1 polévková lžíce olivový oleje
- 400 g špenátu
- 1/2 citronu
Postup
- Připravte hnědou rýži podle návodu na obalu.
- V malé misce smíchejte papriku, kmín, zázvor, kurkumu, skořici a pepř.
- Kuře položte na talíř nebo koláč, potřete ho směsí koření.
- Nechte kuře uležet v koření 1 hodinu.
- Na střední pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kuře a opékejte 5 minut.
- Snižte teplotu na středně nízkou, přidejte vodu, cibuli, rajčata a česnek.
- Přikryjte a vařte 10 minut, poté kuře otočte a vařte dalších 30 minut, dokud není kuře propečené.
- V hrnci nebo pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu.
- Přidejte špenát, po hrstech, ponechejte dostatek místa na promíchání.
- Sundejte z plotny a na špenát vymačkejte citron.
- Kuřecí soté podávejte se špenátem a rýží.