Vepřové maso plněné jablky, brusinkami a pekanovými ořechy

Vepřové maso plněné jablky, brusinkami a pekanovými ořechy

Lahodná, sladkoslaná vepřová pečeně plněná směsí nakrájených jablek, červené cibule, pekanových ořechů a sušených brusinek s luxusní krustičkou z třtinového cukru, medu a hořčice je dokonalým pokrmem, který se nemusíte stydět servírovat ani těm nejnáročnějším hostům!

Co budete potřebovat

  • 1 vepřová pečeně bez kosti, o hmotnosti cca 1 – 1,2 kg
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička najemno nasekané čerstvé šalvěje
  • 1 lžička najemno nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého česneku
  • 1/2 lžičky soli a pepře
  • 1 šálek jemně nasekaných jablek, oloupaných
  • 1 šálek najemno nakrájené červené cibule
  • 1/2 šálku jemně nasekaných pekanových ořechů
  • 1/2 šálku sušených brusinek
  • kuchařský provázek

Na polevu:

  • 1/2 šálku hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce medu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Pečeni rozřízněte a otevřete jako knihu.  
  • Zakryjte ji potravinářskou fólií a pomocí paličky na maso ji trochu zploštěte.
  • Dejte do lednice.
  • V hrnci rozpusťte máslo spolu s česnekem, rozmarýnem, šalvějí, solí a pepřem.
  • Přidejte jablka, cibuli, pekanové ořechy a brusinky a restujte 2-3 minuty, nebo dokud cibule není poloměkká.
  • Odstraňte ze sporáku.
  • Vyjměte maso z lednice a odstraňte všechnu fólii.
  • Brusinkovo-jablečnou směs položte na vepřové maso a rozetřete.
  • Pečeni srolujte a zajistěte provázkem.
  • Vložte do zapékací mísy o rozměrech 23 x 33 cm postříkané olejem ve spreji..
  • V samostatné misce smíchejte přísady na polevu.
  • Vršek pečeně potřete směsí.
  • Zapékací mísu přikryjte alobalem a pečte asi 1 hodinu, nebo dokud střed pečeně nedosáhne teploty 63 stupňů Celsia.
  • Po dopečení nechte 5-10 minut vychladnout.
  • Nakrájejte a podávejte.
Rozkrojená vepřová pečeně plněná směsí nakrájených jablek, červené cibule, pekanových ořechů a sušených brusinek s luxusní krustičkou z třtinového cukru, medu a hořčice na prkýnku.
www.laughingspatula.com

Teprve koupi hrnce na pomalé vaření zvažujete? Pak právě vám se mohou hodit naše recenze těch nejlepších pomalých hrnců. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.