Žampiony smažené na pánvi s česnekem

Žampiony smažené na pánvi s česnekem

Tyto česnekové žampiony na pánvi ochucené rozmarýnem a parmazánem jsou rychlou, ale extrémně lahodnou přílohou, která oživí každé jídlo! Nemůžete se nabažit hub? Tyto plněné žampiony se sýrem si zamilujete.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 600 g žampionů (nakrájené na půlku)
  • sůl
  • 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce čerstvé petrželky

Postup

  • Rozpalte velkou pánev s olivovým olejem a máslem, přidejte nakrájené žampiony nejprve řezem dolů a okořeňte nasekaným rozmarýnem.
  • Žampiony opékejte 3–4 minuty, dokud houby nezezlátnou.
  • Poté je obraťte a nechte ještě pár minut péct.
  • Na úplný závěr přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
  • Česnek nechte 30 sekund vařit, poté houby posypte parmazánem a znovu promíchejte, aby sýr houby obalil a opékejte ještě 30 sekund, poté dochutíme solí podle chuti.
  • Stáhněte teplotu a podávejte s nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Žampiony obalené ve strouhance s omáčkou.
Zdroj: wearesovegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.