Králičí maso v tomto receptu je tak měkké, že se vám téměř rozplyne v ústech. Vzhledem k tomu, že má králík libové maso, večer předem ho pro lepší vyvaženost marinujeme v extra panenském oleji s bylinkami, pepřem a česnekem.
Co budete potřebovat
- půlka králíka
- 1 cibule
- česnek a bylinky (rozmarýn, šalvěj, bobkový list)
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 200 g nasekaných žampionů
- extra panenský olivový olej
- 1/2 šálku bílého vína
- nakrájená petrželka na ozdobu
- sůl a černý pepř (podle chuti)
Postup
- Smíchejte králíka s extra panenským olivovým olejem, černým pepřem, bylinkami a česnekem.
- Vložte do lednice a nechte odležet minimálně 6 hodin nebo přes noc.
- Pro zachování šťávy uvnitř masa nebyla přidána žádná sůl.
- Směs vyndejte z lednice a počkejte půl hodiny, dokud nebude mít pokojovou teplotu.
- Nyní osolte.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na pánvi na středním plameni orestujte králíka v marinádě a zalijte bílým vínem.
- Míchejte, aby se alkohol odpařil a chutě se spojily.
- Ve velkém hrnci nebo pávni vhodné do trouby orestujte nakrájenou cibuli se solí a pepřem.
- Přidejte králíka a bylinky.
- Vložte hrnec do trouby a pečte 30 minut.
- Mezitím orestujte žampiony s olivovým olejem, solí a pepřem.
- Přidejte je ke zbytku ingrediencí.
- Pečte dalších 30 minut v troubě.
- Hrnec vyndejte z trouby na sporák, přidejte smetanu a nasekanou petrželku, zamíchejte a po 2-3 minutách je hotovo.
- Dobrou chuť!