Srnčí medailonky s pepřovou omáčkou

Srnčí medailonky s pepřovou omáčkou

Snad každý z nás miluje kombinace dobrého masa a lahodné pepřové omáčky. A o tom je i následující recept! Medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou z čerstvě mletého černého pepře si oblíbíte.

Co budete potřebovat

  • 250 g srnčích medailonků
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • 110 g másla
  • ⅔ šálku vývaru z hovězích kostí
  • sůl podle chuti
  • čerstvý mletý černý pepř podle chuti

Postup

  • Na středním plameni rozehřejte ve velké pánvi ⅓ másla.
  • Když je máslo horké, opékejte všechny strany medailonků, dokud jejich vnitřní teplota nedosáhne 63 stupňů Celsia.
  • Medailonky vyjměte z pánve a nechte 10 minut odpočívat.
  • Zvyšte plamen a přidejte na pánev další ⅓ másla.
  • Když je máslo horké, přidejte nakrájenou šalotku a restujte, dokud nezesklovatí.
  • Přidejte vývar z hovězích kostí a vařečkou seškrábejte kousky na dně pánve.
  • Přidejte zbývající ⅓ másla na pánev.
  • Omáčku dochuťte velkým množstvím čerstvě namletého pepře.
  • Snižte plamen a míchejte, dokud se směs nezíská konzistenci podobnou omáčce.
  • Medailonky nakrájejte a servírujte s omáčkou z černého pepře.
  • Posypte trochou soli.
  • Dobrou chuť!
Medailonky ze srnčího masa s omáčkou z čerstvě mletého černého pepře na pánvi.
www.forceofnature.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.