Připravte si toto jednoduché jídlo z jednoho hrnce, které obsahuje bílkoviny, sacharidy i tuky. Navíc skvěle chutná a oblíbí si ho i vaše děti.
Co budete potřebovat
- 2 lžíce másla
- 1 střední cibule, nasekaná
- 1 nasekaný stroužek česneku
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 rajče zbavené kůže a nakrájené na kostičky
- 2 pórky nakrájené na kolečka
- ½ šálku kulatozrnné rýže
- 1 kostka bujonu nebo 2 lžíce Podravky
- mletý pepř podle chuti
- 1 lžíce papriky
- 3 lžíce nasekané petrželky
Postup
- Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni máslo.
- Přidejte cibuli a česnek a vařte 2 minuty.
- Přidejte maso a 5 minut duste.
- Přidejte nakrájené rajče a pórek a vařte dalších 10 minut.
- Přidejte rýži, bujon. koření a 1 šálek vody a dále vařte.
- Vařte asi 40 minut a během vaření přidávejte celkem 3,5 až 4 šálky vody.
- Ozdobte petrželkou.
Máme pro vás i skvělé recepty na rýži po srbsku pro jakoukoliv příležitost. Inspirujte se!